Datum plaatsing: 29 augustus 2017

Een wilsverklaring is van levensbelang


Een wilsverklaring is van levensbelang


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op 16 september, de Dag van de Wilsverklaring, kan iedereen bij de NVVE terecht voor een gesprek over wilsverklaringen. In BBS Boschveld in Ďs-Hertogenbosch zijn van 12:00 uur tot 17:00 uur deskundige consulenten van de NVVE aanwezig voor een persoonlijk gesprek op afspraak. Zonder afspraak langskomen voor algemeen advies is doorlopend mogelijk.

Bijna 9 van de 10 van de mensen in Nederland heeft nog nooit met zijn (huis)arts gesproken over wensen aan het einde van het leven. Veel mensen vinden het lastig om over het eigen levenseinde te praten. Toch heeft bijna iedereen wel duidelijke ideeŽn over hoe het levenseinde moet verlopen, bijvoorbeeld over het al dan niet beginnen van behandelingen of een verzoek om euthanasie.

Deze wensen zijn belangrijk. Het is goed als u ze opschrijft in een wilsverklaring, zoals een wettelijk behandelverbod of een euthanasieverzoek.

Daarnaast is het van belang om uw wensen te bespreken met de arts en uw naasten, zodat zij weten hoe u erover denkt.
Mijn moeder is gestorven op het moment dat zij gekozen heeft en op een wijze die geheel bij haar paste. Voor ons erg waardevol. Met dank aan de huisarts.
Ik wil pleiten voor een humane dood voor ons Nederlanders.
Josť, Valkenswaard
De NVVE wil met de Dag van de Wilsverklaring bereiken dat zo veel mogelijk mensen hun wensen over het levenseinde bespreken en vastleggen. Op 16 september zijn de verklaringen van de NVVE dan ook gratis beschikbaar.

Tijd: 12.00 Ė 17.00 uur

Locatie: BBS Boschveld, Zernikestraat 2, 5223 CD Den Bosch.

GeÔnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een persoonlijk gesprek op 16 september via www.nvve.nl/dagvan of telefonisch via 020-5304952. Langskomen voor algemene informatie is doorlopend mogelijk.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30442