Datum plaatsing: 28 augustus 2017

Kom en beleef Effe noar Geffe op zondag 3 september!


Kom en beleef Effe noar Geffe op zondag 3 september!


Geffen (Oss): Op zondag 3 september staan alle Geffense straten weer vol dieren, oude ambachten & machines, kinderworkshops, demonstraties, gezellige kraampjes & muziekterrassen, de nostalgische kermis en veel meer. Ben je jong, oud of ergens ertussenin? Effe noar Geffe is een erg leuke en bovendien leerzame dag over het leven van vroeger; je komt ogen, oren ťn handen tekort. Om aandacht te vragen voor het evenement zijn weer enkele stropoppen geplaatst langs de A59

Verrassend straattheater en muziek

Je ontmoet straatartiesten op verschillende plekken, zoals Clowns Kado, de Muziekfiets en Toon Maas. Met meer dan 5 miljoen views op Youtube kun je niet om de indrukwekkende band Heavy Hoempa heen! Op de 9 muziekterrassen Ė waaronder een nieuw speciaalbierenfestijn, de vernieuwde Veiling der Emoties en het Hanenfestijn met gratis prijzen - geniet je van diverse muziekgenres (van cover tot koor) en al het Brabantse lekkers: voor ieder wat wils.

Kinderworkshops en meer

Na het grote succes van vorig jaar, zijn er weer leerzame workshops voor de jonge bezoekers: ontdek hoe brood gemaakt wordt, maak een mooie bloemenkrans/indianenband, ontdek wat een trui met een schaap te maken heeft of ga met de voetjes van de vloer tijdens de linedance les! Daarnaast leef je je uit in de speciale Kinderspeulploats, ga je mee op het stoomtreintje, vlieg je mee op het vliegend tapijt van het trekpaard en bezoek je een echte molen.

Dieren en demonstraties

Midden in het dorp verrijst een complete kinderboerderij, waar je volop mag knuffelen. Ook de vogelshows, beroemde paardenshows en het hoeden van ganzen zijn zeker de moeite waard. In totaal zijn er over het gehele parcours maar liefst 1.000 dieren te vinden.

Oude en nieuwe ambachten

Hoe wordt een klomp gemaakt uit een simpel stuk hout? Wat doet een tinnegieter? Hoe gaat een echte smid te werk? Ook komen nieuwe ambachten aan bod: hoe bouw je een raket en hoe snijd je een lamp van een laser? Je ontdekt het tijdens Effe noar Geffe.

Stoomstraat

Je kunt je er wellicht niets bij voorstellen, maar vroeger werd zowat alles aangedreven door stoom in plaats van stroom. Hobbyisten laten vanuit het hele land alles zien over hun stoommachines: diverse miniaturen op stoom, de klompenmaak-stoommachine, de stoomvrachtauto en de door stoom aangedreven zaag.

Effe noar Geffe: gevarieerd en uniek

Lopend langs de mooi aangeklede kramen ga je even terug in de tijd van het boerenleven van vroeger: dit vind je nergens anders. Men waardeert de variatie altijd enorm! Zoek tussendoor een gezellig terras op, geniet van de gemoedelijk sfeer en je dagje uit is 100% geslaagd.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29356