Datum plaatsing: 24 augustus 2017

Wethouder Jos van Son stapt in maart uit Bossche politiek


Wethouder Jos van Son stapt in maart uit Bossche politiek


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Wethouder Jos van Son van Rosmalens Belang verlaat na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 na twaalf jaar de Bossche politiek. De 64-jarige wethouder van Rosmalens Belang liet vanmiddag deze mededeling uitgaan:

"In maart 2018 vinden er weer gemeenteraadsverkiezingen plaats. Onze inwoners krijgen dan de kans om een nieuwe vertegenwoordiging te kiezen.
De afgelopen 12 jaar heb ik namens Rosmalens Belang deel uit mogen maken van zowel de gemeenteraad als lid van het college. En dat heb ik met liefde, inzet en plezier gedaan.
In de aanloop naar de komende verkiezingen ben ik bij mezelf te rade gegaan: welke rol wil ik daarin spelen. Nog een keer gaan voor een periode van vier jaar?
Begin volgend jaar word ik 65. En dat zou betekenen dat ik (hopelijk) 69 jaar oud zou zijn aan het einde van die “regeerperiode”. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dat niet moet doen. Dat ik het stokje wil overdragen aan de jongere generatie. Zij staan te popelen om hún inbreng de komende jaren vanuit Rosmalens Belang verder uit te dragen. Daarin heb ik ook alle vertrouwen.
Gelet op bovenstaande weging heb ik daarom de kiesadviescommissie van Rosmalens Belang laten weten niet beschikbaar te zijn voor een volgende periode. Óók niet voor een verkiesbare plaats op de lijst, vanuit het principe: “niet over je graf heen gaan regeren, geef de jeugd de kans”. En natuurlijk ben ik beschikbaar voor advies, mocht dat gewenst zijn.
Later dit jaar zal de beoogd lijsttrekker van Rosmalens Belang en de kandidatenlijst bekend worden gemaakt.
Na ons reces ga ik, tot er een nieuw college is gevormd in 2018, samen met mijn collega wethouders verder met de uitvoering van ons collegeprogramma en projecten die daarnaast in deze periode gestart zijn."
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13772