Datum plaatsing: 26 augustus 2017 - Laatst gewijzigd: 26-08-2017 10:38:13

Arrestatie plofkrakers 'onderdeel van een groter geheel'


Arrestatie plofkrakers 'onderdeel van een groter geheel'


Vinkel ('s Hertogenbosch): Tientallen schoten vielen er vrijdagmorgen vroeg in Venlo. De politie voerde er een arrestatie uit, naar aanleiding van een onderzoek naar een aantal ram- en plofkraken in Nederland en Duitsland.

De politie hield enkele verdachten in de gaten die hun auto, een snelle Audi, in een garagebox in Venlo hadden gestald. De overvallers werden in de nacht van donderdag op vrijdag gestoord tijdens hun poging een bank te overvallen in het Duitse Bottrop door een getuige. Daarop keerden ze onverrichter zake weer terug naar Venlo. Daar werden ze opgewacht door een arrestatieteam.

De daders weigerden zich over te geven. Ze ramden met hun auto de garagedeur en reden op de politie in, waarop de agenten het vuur openden op de banden van de auto. Ook schoot de politie een zogenaamde beanbag af op een van de criminelen. Die raakte hierdoor lichtgewond.

Er werd nog een derde verdachte aangehouden in Utrecht. De drie mannen, van 31, 32 en 35 jaar zijn alle drie uit die stad afkomstig.

De politie verwacht binnenkort meer arrestaties te kunnen verrichten in de onderzoeken naar plofkraken. Ook in onze regio was het de afgelopen tijd vaak raak. De politie noemt de arrestaties in Venlo 'onderdeel van een groter geheel'.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22961