Datum plaatsing: 02 september 2017

Cultuurpodium Groene Engel gaat gestaag door


Cultuurpodium Groene Engel gaat gestaag door


Regio (Oss): Cultuurpodium Groene Engel gaat gestaag door en opent nieuwe concertseizoen met o.a. Kenny B, 90S NOW, Rowwen HŤze, Hemels, Primal Fear, The Charm The Fury en nog veel meer.

De films draaien op volle toeren en op zaterdag 9 september start ook het concertseizoen weer. Deephouse, techno, rock, metal, pop, blues, salsa en jazz: er is voor ieder wat wils. Er staan bekende namen zoals Rowwen HŤze of Kenny B (bekend van de hit 'Parijs'), maar ook nieuwe ontdekkingen zoals Camilla Blue of Meena Cryle op het programma. Nieuw is het initiatief 'Groene Engel Heavy'. De Osse rockbands LooD (met leden van ZEUS en Rattle Snakeshake) en McHaren trappen af.

Kaartverkoop populaire artiesten gestart

In september staat er vanalles op het programma. Zo stap je op vrijdag 15 september in de tijdmachine van 90S NOW. "De eerste editie in januari was al meteen uitverkocht en voor deze 2e editie zijn er verbeteringen doorgevoerd wat betreft het decor en de lichtshow. Dj Gary Global heeft voor deze keer een tribute aan het jaar 1997 voorbereid."

Wie van deephouse en techno houdt is aan het juiste adres bij Hemels! Met de beste dj's van het moment wordt het genieten op de dansvloer. Op 23 september heeft Hemels zelfs twee helden uitgenodigd: Prunk & Chriss Stussy. GeÔnspireerd door Kerri Chandler, Djebali en Mr Ks draaien ze warme sexy uplifting beats. Carl Cox en Michel de Hey zijn groot fan.

Een grote favoriet is natuurlijk Rowwen HŤze. In 2014 speelde de band voor het eerst in de Osse poptempel en op vrijdag 29 september komen Jack Poels en zijn mannen weer terug! Al 30 jaar een begrip dankzij hun prachtige liedjes met teksten waarin liefdevol het leven van alle dag wordt beschreven. Grote onderwerpen als de liefde en de dood, teruggebracht tot het kleine van het dorp. Een muzikaal feest en live altijd energiek!

Internationale rock en metal voor 'Groene Engel Heavy'

Onder de vlag 'Groene Engel Heavy' haalt het poppodium sinds kort opvallend grote internationale artiesten uit de rock & metal naar Oss. Het initiatief is afkomstig van vrijwillige geluidstechnicus Tiemco Nelissen, die het idee had om wat meer heavy muziek op de planken te brengen. Inmiddels staat er een programma waar je U tegen zegt.

De Zweedse band Avatarium geeft twee exclusieve optredens in Nederland en op 22 september stopt de tourbus in Oss! De band van meesterbrein Leif Edling (Candlemass) scoort overal geweldige recensies en de muziek klinkt als een mix van Black Sabbath en The Devil's Blood. De bluesy vrouwenstem maakt het uniek. Een aanrader voor de echte muziekliefhebber.

Een paar weken later gaat het dak er af, want de legendarische rockband Primal Fear bestaat dit jaar 20 jaar en komt voor een exclusief naar Nederland. Al jaren staat deze Duitste heren aan tot de top van de Europese metal met hun catchy, stevige en goed geproduceerde heavy metal.

Primal Fear tourde met Children of Bodom, Immortal, Testament, speelde op Wacken Open Air en Graspop Metal Meeting, maar optredens op Nederlandse bodem blijven zeer zeldzaam. Killer riffs, twin gitaarsolos, stampende en strakke ritmes, vocaal vuurwerk en andere muzikale hoogstandjes: live is het immer feest!

Pinkpop-sensatie The Charm The Fury komt op in november naar Groene Engel. Speciaal voor de liefhebbers van het heavy genre heeft Groene Engel Heavy ook een eigen facebookpagina.

De kaartverkoop voor o.a. 90S NOW, Rowwen HŤze, Kenny B en rockabilly-sensatie Batmobile is inmiddels gestart.
Kijk voor het gehele programma op www.groene-engel.nl.Cultuurpodium Groene Engel gaat gestaag door
Cultuurpodium Groene Engel gaat gestaag door
Cultuurpodium Groene Engel gaat gestaag door
Cultuurpodium Groene Engel gaat gestaag door
Cultuurpodium Groene Engel gaat gestaag door
Cultuurpodium Groene Engel gaat gestaag door


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14203