Datum plaatsing: 01 september 2017

Water in de Aa, Beekgraaf en Leijgraaf weer van goede kwaliteit


Water in de Aa, Beekgraaf en Leijgraaf weer van goede kwaliteit


Regio ('s Hertogenbosch): Waterschap Aa en Maas laat weten dat de kwaliteit van het water in de Aa, Beekgraaf en Leijgraaf weer hersteld is. De verhoogde concentratie ammonium die zich stroomafwaarts verplaatste, is mede dankzij het extra aangevoerde water verdund en weggestroomd. Ook is de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel weer volledig hersteld.

Rioolwaterzuivering Aarle-Rixtel
Dankzij de ondernomen acties, functioneert de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel weer optimaal. Maatregelen zoals het toevoegen van nieuwe bacteriŽn uit andere rioolwaterzuiveringen hebben het gewenste resultaat behaald.

Verantwoordelijkheid
Op 17 augustus jl. werd een extreem verhoogd gehalte van ammonium in het afvalwater naar de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel geconstateerd. Dit werd veroorzaakt door een lozing van een bedrijf op het industrieterrein BZOB. Het waterschap heeft hierdoor aanzienlijke schade geleden en kosten gemaakt om de gevolgen van de lozing te herstellen. Het waterschap stelt de betrokken partijen aansprakelijk en verhaalt de schade.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30652