Datum plaatsing: 16 september 2017

Thema Vredesweek: de kracht van verbeelding


Thema Vredesweek: de kracht van verbeelding


Heesch (Bernheze): Conflicten tussen mensen spelen niet alleen ver weg, maar zijn dichtbij gekomen. In ons eigen land versterken populistische leiders en bewegingen de polarisatie tussen Ďwijí en Ďzijí. Er wordt veel geschreeuwd en weinig geluisterd. Mensen voelen zich hier machteloos over en ervaren een gebrek aan verbinding. Ook internationaal zijn er spanningen en tegenstellingen. In de Vredesweek vragen we daar ieder jaar vanuit de kerken extra aandacht voor.

In oorlogsgebieden is veel verbeeldingskracht nodig om te blijven geloven in vrede, in ons eigen land om elkaar te blijven vinden. Verbeeldingskracht stelt ons in staat om te dromen, om grenzen te verleggen, om samen te zoeken naar wat ons bindt met anderen in plaats van verdeelt. ĎDe kracht van verbeeldingí biedt hoop op een betere wereld. Ga daarom in de Vredesweek, van 16 tot en met 24 september, eens op zoek naar uw verbeeldingskracht!

Profeten zijn het die misstanden, onderdrukking en uitstoting aanklagen vanuit een toekomstbeeld waarin alle mensen een plek hebben. De verbeelding van die nieuwe werkelijkheid is gebaseerd op waarden die basis en richting geven. Het zijn voorstellingen die passen bij Gods shalom die vertaald worden in nieuwe sociale en politieke werkelijkheden. Laten we elkaar blijven zoeken en vinden, door nieuwe beelden en ideeŽn de ruimte te geven.

Voor meer informatie: www.vredesweek.nl. Wilt u vanuit de parochie De Goede Herder (Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch) solidair zijn met mensen in nood of meewerken aan het oplossen van maatschappelijke problemen, zowel in eigen omgeving als in breder verband, neem dan contact op met pastoraal werkster Annemie Bergsma: a.bergsma@parochiedgh.nl of (0412) 451215.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29404