Datum plaatsing: 02 september 2017

Lezing "De Joden van Suriname: een gekleurde geschiedenis."Oss (Oss): Namens het bestuur van onze afdeling nodig ik u graag uit voor de lezing door mevrouw Julie-Marthe Cohen op dinsdag 5 september a.s. over

De Joden van Suriname: een gekleurde geschiedenis.

De bijeenkomst vindt om 20.00 uur plaats in de Pinksterterp, Vianenstraat 102 te Oss (achter de Paaskerk, Wethouder van Eschstraat 165, parkeergelegenheid aan de voorkant van de Paaskerk).

In 2015 presenteerde het Joods Historisch Museum 'Joden in de Cariben. Vier eeuwen geschiedenis in Suriname en Curaçao'. Deze tentoonstelling vertelde het verhaal van de joodse gemeenschappen die zich vanaf de zeventiende eeuw vanuit Amsterdam vestigden in de Nederlandse koloniën in de Nieuwe Wereld.
In deze lezing zal conservator Julie-Marthe Cohen een beeld geven van de historische context van deze koloniale geschiedenis en antwoord geven op de vraag waarom vandaag de dag de joden van Curaçao nog steeds een witte elite zijn en die van Suriname deel uitmaken van een gekleurde middenklasse.

Julie-Marthe Cohen is conservator cultuurgeschiedenis in het Joods Historisch Museum, is samensteller van bovengenoemde tentoonstelling en redacteur van de begeleidende rijk geïllustreerde publicatie Joden in de Cariben (Walburg Pers, 2015).
Het Joods Historisch Museum is onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30386