Datum plaatsing: 12 september 2017

Instrumentenmarkt muziekschool Médèz


Instrumentenmarkt muziekschool Médèz


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Kinderen en jongeren die het leuk vinden om een instrument te leren bespelen, maar nog niet precies weten welk instrument bij hen past, kunnen op zondag 17 september terecht bij de instrumentenmarkt van muziekschool Médèz. Je kunt dan diverse instrumenten uitproberen, waaronder allerlei blaasinstrumenten zoals klarinet, trompet en saxofoon, maar ook gitaar, piano en viool. Ook kun je bij Médèz terecht voor zang, kleuterdansen en musicallessen. De musicalgroep gaat dit seizoen op donderdagmiddagen in Berlicum en Gestel werken aan de musical Legally Blonde.

Advies
Docenten van de muziekschool zijn aanwezig en kunnen uitleg geven over de instrumenten en adviseren bij het maken van de juiste keuze. De instrumentenmarkt is op vier verschillende locaties: van 10.00-10.45u in Den Durpsherd in Berlicum, van 11.15-12.00u in de Huif in Sint-Michielsgestel, van 12.30-13.15u bij Boer Goossens in Den Dungen en van 13.45u-14.30u in de Sint-Lambertusschool in Gemonde. De muziekschool zet de instrumentenmarkt op in samenwerking met de verschillende muziekverenigingen in de gemeente.

Stimulans
Muziekschool-coördinator Bart Coolen: "We streven ernaar om ieder kind in Sint-Michielsgestel de kans te geven om iets aan muziek, dans of zang te doen. Dankzij een subsidie van de gemeente Gestel kunnen we de muzieklessen tegen een gereduceerd tarief aanbieden. Ook gaan we samenwerken met scholen om muziek in de klas een vaste plek te geven. Meer kinderen die een instrument leren bespelen of zich bekwamen in zang en dans betekent ook bloeiende muziekverenigingen, carnavalsorkesten, jazz- en popbandjes, dansgroepen, koren en noem maar op. Een goede muziekschool is dus een enorme stimulans voor de leefbaarheid in de dorpen". De instrumentenmarkt op zondag 17 september is gratis toegankelijk. De markt is overigens niet bedoeld voor verkoop van instrumenten; het gaat om het uitproberen van de verschillende mogelijkheden. Kijk op www.medez.nl voor meer informatie of voor het aanvragen van een gratis proefles.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26641