Datum plaatsing: 05 september 2017

Jachtslot De Berkt open tijdens Open Monumentendag


Jachtslot De Berkt open tijdens Open Monumentendag


Vinkel (Bernheze): Op zondag 10 september is Jachtslot De Berkt opengesteld voor het publiek in het kader van de Open Monumentendag. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden in het kader van het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Er worden lezingen gehouden, er is kunst, muziek en volksvermaak. De programmaonderdelen worden aangekondigd door de dorpsomroeper.

Lezingen
Rien de Visser, auteur van het boek ‘Ziehier wij verkopen 77 kasteelboerderijen’ houdt drie lezingen over de geschiedenis van het landgoed en de relatie met Baron van den Bogaerde van Terbrugge: ‘Boeren van de Berkt’, ‘Bakkers van de Berkt’ en ‘Baronnen van de Berkt’. Tijdens de dag is zijn boek te koop en houdt de auteur signeersessies. Hans Pennings van Heemkundekring ‘De Elf Rotten’ in Heesch verzorgt twee lezingen over de geschiedenis van Heesch, een dorp van boeren, burgers en buitenlui.
De lezingen duren een half uur en vinden plaats:11.00-11.30 uur: Rien de Visser, 13.00-13.30 uur: Rien de Visser, 14.00-14.30 uur: Hans Pennings, 15.00-15.30 uur: Rien de Visser en 16.00-16.30 uur: Hans Pennings.

Muziek en Volksvermaak
Ine van Kempen en Koor Koraal uit Heesch verzorgen optredens met muziek en volksvermaak rond het jachtslot met als thema: Boeren, burgers en buitenlui in het Nederlandse volkslied. De optredens vinden plaats: 11.30-12.00 uur, 12.30-13.00 uur, 13.30-14.00 uur, 14.30-15.00 uur, 15.30-16.00 uur.

Kunst en cultuur
Diverse kunstenaars laten tijdens het evenement hun werken zien in en rond het jachtslot. Te zien zijn de expositie ‘Beestenboel’ van Aafke Steenhuis, een fotoexpositie van Mohammad Aglah, Recyclekunst van Grazia, schilderijen van Toos Wingens en keramiekobjecten van Cees Snellen en zijn cursisten.

Inwendige mens
Tijdens het evement is er koffie en thee verkrijgbaar en kan genoten worden van worstenbroodjes en ijs.

Samenwerking
Het programma wordt aangeboden door Jachtslot De Berkt in samenwerking met Heemkundekring ‘De Elf Rotten’ en Ine van Kempen. De Open Monumentendag wordt mogelijk gemaakt door: Koor Koraal - Ine van Kempen - Frans en Mia de Laat - Aafke Steenhuis - Cees Snellen - Mohammad Aglah – Grazia - Rien de Visser - Martien van Lieverloo - Bakkerij Lamers – Cleefshoeve - Toos Wingens - Heemkundekring ‘De Elf Rotten’

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28912