Datum plaatsing: 04 september 2017

Gemeente Oss wint €1.000 voor Stichting Aktie-Fix


Gemeente Oss wint €1.000 voor Stichting Aktie-Fix


Lithoijen (Oss): Inwoners van de gemeente Oss hebben een cheque verdiend van € 1.000 voor Stichting Aktie-Fix met een Wecycle-inleveractie. Gemeente Oss verdiende de cheque door op de eigen milieustraat zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in te leveren voor recycling. In totaal reikt Wecycle maar liefst €25.000 uit aan lokale goede doelen in het hele land. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. 

Bij het inleveren van hun oude apparaat of lamp op de milieustraat, konden inwoners van Oss van 28 april tot en met 31 augustus 'inchecken' met hun smartphone om punten te scoren voor Stichting Aktie-Fix. En met succes: Oss behoorde tot de top 25 van gemeentes met de meeste punten per inwoner en wint daarmee een cheque van 1.000 euro voor Stichting Aktie-Fix.

Wecycle haalt de ingeleverde apparaten en lampen op bij de milieustraat en zorgt voor optimale recycling, zodat grondstoffen een tweede leven krijgen.

Apparaten naar de milieustraat
"Het resultaat is opnieuw indrukwekkend", aldus Jan Vlak, directeur van Wecycle, die de inleveractie voor de vierde keer organiseerde. "De actie laat zien dat veel mensen de weg naar de milieustraat ook voor klein apparaten en spaarlampen weten te vinden. Consumenten kunnen dit kleine e-waste bij de milieustraat inleveren als ze bijvoorbeeld hun oude wasmachine of tuinafval gaan wegbrengen. Zo gaan schaarse stoffen die in bijvoorbeeld mobieltjes en laptops zitten niet verloren."Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13796