Datum plaatsing: 04 september 2017

Verkoop landbouwgrond als grond voor woningbouwBerghem (Oss): Bedrijven verleiden particulieren om met de koop van landbouwgrond winst te maken. Dat gebeurt soms ook in de gemeente Oss. Kort geleden nog in het open gebied tussen Oss en Berghem.

Hoe werkt het?
Bedrijven kopen in heel Nederland landbouwgrond aan de rand van een stad of dorp of in de buurt van nieuwbouwplannen. Zij verkopen de grond via bemiddelaars door aan particuliere kopers. Dat levert de bedrijven veel geld op. Kopers krijgen hoge winsten voorgespiegeld als hun grond een (woning)bouwbestemming krijgt. Vaak is dat niet het geval en blijft de grond bestemd voor landbouw.

Wat doet de gemeente Oss?í
Is er een geval van misleiding bij de verkoop van landbouwgrond in de gemeente Oss, dan sturen wij de kopers een brief over de bestemming van de grond. Mensen die de aankoop van de landbouwgrond willen aanvechten, moeten daar de verkoper op aanspreken. Dit is geen taak van de gemeente. Ook kunnen zij contact opnemen met de landelijke Autoriteit FinanciŽle Markten. Die houdt zich dagelijks bezig met dit soort oneerlijke financiŽle praktijken. Meer informatie op
www.afm.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11983