Datum plaatsing: 04 september 2017

Gebreid kunstwerk voor roze jaar is klaarOss (Oss): Dinsdag 29 augustus onthulde wethouder Annemieke van de Ven voor het gemeentehuis in Oss de laatste breiwerken van het project Breisaam. Zij deed dat samen met beeldend kunstenaar Alex van der Heijden en de breiclubs van Oss Noord-west, Zuid, Centrum, Oost en de Ruwaard. Het gaat om breiwerken voor pilaren en voor het carillon van het gemeentehuis. De breiwerken zijn in alle kleuren van de regenboog en speciaal gemaakt voor het Roze Jaar.

Annemieke van de Ven: ‘We zijn allemaal anders, maar wel gelijkwaardig. Dit kunstwerk, in alle kleuren van de regenboog, brengt het respect voor diversiteit prachtig in beeld. Je kunt zien dat veel mensen uit de hele gemeente er met liefde aan hebben gewerkt.’
Ook de kunstwerken van de eerste pilaren worden weer opgehangen. Het totale kunstwerk blijft een paar weken hangen.

Roze Jaar
Gemeente Oss is een regenboogstad. Wij willen dat iedereen zich vrij en veilig voelt om te zijn wie hij/zij is. Samen met Gemeente ’s-Hertogenbosch organiseren wij daarom dit jaar het Roze Jaar. Met verschillende activiteiten in Oss, zoals dit kunstwerk, zorgt het Roze Jaar op een positieve manier voor aandacht voor de positie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Tijdens de activiteiten kan iedereen zich vrij en veilige voelen om te zijn wie hij of zij is.
Zie ook www.oss.nl/regenboogstad
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12978