Datum plaatsing: 04 september 2017

Tentoonstelling over Plan Wal KwartierOss (Oss): In de hal van het gemeentehuis van Oss is een tentoonstelling ingericht over plan Wal Kwartier. De tentoonstelling geeft met foto’s en tekst een beeld van de toekomstplannen voor het pand van V&D en omgeving in het centrum van Oss. De tentoonstelling duurt tot eind september.

Wat verandert er?
Door het faillissement van V&D kwam het pand aan de Walstraat leeg te staan. Dat geeft de mogelijkheid om nu één plan te maken voor dit pand, de winkels die er naast liggen en parkeerplaats De Wal. De gemeente Oss heeft samen met de eigenaar van het V&D-pand – Van Deursen Group - het plan gemaakt. Het biedt kansen voor nieuwe functies in het stadshart van Oss en meer kwaliteit van gebouwen en openbare ruimte. In het plan blijven winkels een belangrijk onderdeel, maar er is ook ruimte voor wonen en cultuur.

Van Vendet naar UIThuis
De tentoonstelling toont ook historische plaatjes van het Walplein. Met foto’s van de Vendet, het kleine zusje van warenhuis V&D, dat in 1973 werd geopend. Voor dit warenhuis – later het lelijkste pand van Oss genoemd – moest een protestantse kerk met pastorie uit 1817 wijken. Bijna vijftig jaar later verandert de aanblik van het Walplein opnieuw: als alle plannen doorgaan, staat er over enkele jaren een eigentijds gebouw waar cultuur een grote rol krijgt; naast winkels en wonen een belangrijke nieuwe functie voorUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25454