Datum plaatsing: 12 september 2017

Informatiebijeenkomst over groepscursus In Balans in Plein ZwanenbergRegio (Oss): Op dinsdag 19 september 2017 organiseert Plein Zwanenberg van 15.00 tot 17.00 uur een gratis informatiebijeenkomst over In Balans; een groepscursus die gericht is op het voorkomen van vallen.

In Balans
De groepscursus In Balans is bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder, die zich onzeker op de been voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen of al vaker zijn gevallen. De cursus helpt door middel van oefeningen en praktische tips het risico op vallen te verkleinen en het zelfvertrouwen te vergroten. De cursus bestaat uit een beweegprogramma van 10 weken (in groepsverband) en twee theorie-/testbijeenkomsten. Gedurende deze 10 weken gaan deelnemers 2x per week 1,5 uur actief aan de slag op hun eigen niveau. Deelnemers aan de cursus ontvangen ook een cursusboek met praktische informatie en oefeningen om thuis uit te voeren.

Informatiebijeenkomst 19 september
Tijdens de gratis informatiebijeenkomst van 19 september wordt uitgebreid ingegaan op de inhoud van de cursus In Balans. Tevens wordt tijdens deze bijeenkomst informatie gegeven over de factoren die de balans verstoren en kan het eigen valrisico getest worden. Ook gaan deelnemers in groepsverband actief aan de slag met een aantal oefeningen uit de cursus, onder begeleiding van een gecertificeerd therapeut. Zo ontstaat een goed beeld van de inhoud van de cursus.

Deelnemers die na de informatiebijeenkomst enthousiast zijn, kunnen zich direct inschrijven voor de cursus In Balans. Afhankelijk van de ziektekostenverzekering hebben deelnemers aan de cursus recht op een vergoeding van de kosten van dit beweegprogramma.

Deelname aan de informatiebijeenkomst op 19 september is gratis. De bijeenkomst vindt plaats bij Fysioplus in Plein Zwanenberg, Gezondheidslaan 1c in Oss. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Fysioplus: 0412 Ė 74 42 00 of info@fysioplusoss.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28681