Datum plaatsing: 06 september 2017

Publieksavond bij HalleyVinkel (Bernheze): Op vrijdagavond 15 september is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Bij heldere hemel bekijken we met de telescoop de verre planeet Saturnus. Op deze dag, 15 september, zal het ruimtevaartuig Cassini, dat al ruim 13 jaar rond de geringde planeet draait, zijn missie spectaculair eindigen door zich in de dichte dampkring van Saturnus te storten.
Als het goed donker is, zijn sterrenbeelden te herkennen. De telescopen en verrekijkers worden ook gericht op onder meer heldere sterren, dubbelsterren en sterrenhopen. Het moet wel onbewolkt zijn om de planeet en de sterren te zien.
In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.
Entree op de publieksavond: Ä 5, -- (kinderen tot en met 12 jaar: Ä 3, --).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30559