Datum plaatsing: 11 september 2017 - Laatst gewijzigd: 11-09-2017 11:33:40

The Balcum Four in Museum Romeins Halder


The Balcum Four in Museum Romeins Halder


Gestel (Sint-Michielsgestel): Op zondag 24 september zal the Balcum Four een optreden verzorgen in Museum Romeins Halder. Dit optreden begint om 16.00 uur.
Voor de vier mannen van B&F is dit het eerste echte optreden voor publiek. Na anderhalf jaar hard repeteren vinden zij 8 nummers van hun repertoire goed genoeg om ten gehore te brengen.

Barbershop is een zangvorm die zijn oorsprong vindt in de Afro-Amerikaanse gemeenschap van rond 1900, waar kapperszaken (barbershops) belangrijke ontmoetingsplaatsen waren. De mannelijke klanten, wachtend op een knip- en scheerbeurt, doodden er de tijd door samen te zingen. Het vierstemmige barbershop-kwartet heeft echter zijn oorsprong in de Afro-Amerikaanse kerken, waar close harmony een lange traditie heeft.
De zang betrof veelal bekende volksliedjes met vertrouwde emoties zoals liefde, moederliefde en vaderlandsliefde, dit zijn nog steeds populaire thema's in de stijl. Dus klassiekers als What a wonderful world concurreren met moderne klassiekers van bijvoorbeeld de Beatles of the Beach Boys .
Kortom een uurtje close in harmony.

Omdat de ruimte in het museum beperkt is verzoeken wij u zich op het volgende e-mailadres aan te melden onder vermelding van het aantal personen:
nettysebregts@home.nl


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12588