Datum plaatsing: 11 september 2017

Prinses Irene verliest in slotfase


Prinses Irene verliest in slotfase


Nistelrode (Bernheze): Prinses Irene speelde in Wijchen de 2e bekerwedstrijd en verloor na een 2-2 ruststand met 3-2 van de 1e klasser. Wibe van Rooij en Rolf v.d Bogaart scoorden in een aantrekkelijke wedstrijd voor de mannen van Van Tilburg Mode & Sport.
In de ploeg van AWC, speelde Freek Thoone mee, die afgelopen seizoen nog topscorer was bij Achilles í19 in de eerste divisie. Bij Prinses Irene ontbraken aanvoerder Gijs van Erp en spits Martijn van Vught, Tim v.d Heijden begon op de bank en Stef Heerkens speelde als verdedigende middenvelder en deed dat prima.

De uitploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en na amper 5 minutenstond het al 0-1 via Wibe van Rooij. Prinses Irene speelde uitstekend en kreeg verschillende kansen. Het eerste gevaar van AWC kwam na 10 minuten. De bal ging op de stip om onduidelijke redenen. Thoone liet Van Venrooij kansloos. Tien minuten later stond het 2-1, na een geweldige dekkingsfout. Maar het was nog niet gedaan met de doelpunten. Nadat al een paar keer een bal van de lijn was gehaald bij AWC en Van Venrooij redde nadat een aanvaller alleen voor hem opdook, stond het in de 25e minuut 2-2. De beste man aan Prinses Irene zijde, Robin Walk, bediende met een prachtige steekbal Rolf v.d Bogaart die beheerst scoorde.
In de 2e helft twee gelijkwaardige ploegen, die er een open wedstrijd van maakten. Vooral de nummer 11 van AWC bleek een geweldige speler, die steeds voor gevaar zorgde, maar het centrale duo Koen (Pittens) & Koen (Bollen), wist steeds erger te voorkomen. Prinses Irene liet zich ook niet onbetuigd, zo ging een keer of drie een voorzet net voorlangs. Toch ging AWC met de winst aan de haal en dat mag meteen een les zijn voor de competitie, waar lang niet alle ploegen zo open zullen spelen als in deze en de vorige bekerwedstrijd. Te veel mensen die alleen aanvallend dachten zagen in de omschakeling, de eerder genoemde gevaarlijk spits van AWC, in de 83e minuut de 3-2 maken. Daar bleef het bij in deze leuke wedstrijd, waarin we zagen dat Prinses Irene veel voetballend vermogen heeft en over een brede gelijkwaardige selectie kan beschikken.
Opstelling: Stef v. Venrooij, Roy van Tilburg, Koen Bollen, Koen Pittens, Jerin v.d Rakt, Stef Heerkensj, Robin Walk, Rolf. v.d. Bogaart (Tim v.d. Heijden), Jeroen Bekkers ( 80e Wout Soetekouw), Wibe van Rooij, Tim v.d. Brand
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14028