Datum plaatsing: 11 september 2017

De Bonth van Hulten eigenaar van voormalige H.H. Hartenkerk


De Bonth van Hulten eigenaar van voormalige H.H. Hartenkerk


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De Bonth van Hulten (VolkerWessels) uit Nieuwkuijk is eigenaar geworden van de voormalige H. H. Hartenkerk aan de Graafseweg in 's-Hertogenbosch. De Nieuwkuijkse aannemer is specialist in het restaureren en transformeren van historische gebouwen.

Na aanvankelijk een belangrijke functie te vervullen in de wijk en de levens van veel Bosschenaren, staat de kerk sinds 2015 leeg. Het is de bedoeling om de voormalige kerk te transformeren tot 12 grondgebonden woningen. Het betreft een gemeentelijk monument. De afdeling Erfgoed van de gemeente stelt daarom hoge eisen aan het behoud van het monumentale karakter. Hiermee wordt ook rekening gehouden in het plan.

Ook zijn er aan de Graafseweg, naast de kerk, twee royale nieuwbouwwoningen gepland. De architectuur zal passen bij het heersende bebouwingsbeeld. Bij de positionering van de twee woningen is zoveel mogelijk rekening gehouden met het aanwezige groen, dat zo kenmerkend is voor deze plek.

Sinds 28 augustus ligt het Voorontwerp bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente 's-Hertogenbosch. Afgelopen donderdag was hiervoor de inloopavond in het buurthuis van de Graafsewijk. De gemeente gaf een toelichting op de bestemmingsplanwijziging die nodig is om de bouw van de woningen in de kerk mogelijk te maken. De Bossche architect Miel Wijnen, van het buro Wijnen architectuur, gaf uitleg over het bouwplan met de bijzondere en unieke woningen.
De verwachting is dat in 2018 het bestemmingsplan definitief wordt vastgesteld waarna gestart wordt met de bouw.

GeÔnteresseerden voor deze koopwoningen kunnen zich al aanmelden op de website van AMB-Makelaars uit 's-Hertogenbosch via www.amb-makelaars.nl of bellen naar 073-7113700.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15463