Datum plaatsing: 12 september 2017 - Laatst gewijzigd: 12-09-2017 17:42:53

24 nieuwe woningen tegenover de kerk in Heesch


24 nieuwe woningen tegenover de kerk in Heesch


Heesch (Bernheze): Tegenover de kerk in Heesch staat aan ít Dorp een boerderij uit 1909. Daarachter ligt nog onbebouwd boerenland. Een unieke situatie in een tijd waarin nagenoeg alles volgebouwd is. Binnenkort komt aan deze oase in het hart van het dorp ook een einde. Aannemers Muller en Wagemakers hebben plannen voor zes koop en achttien huurwoningen speciaal voor senioren.

De 24 huizen worden gebouwd op een perceel waar eerder dit jaar bij archeologische opgravingen enkele oude boerenputten werden gevonden. Sinds afgelopen donderdag ligt het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage. Als er geen bezwaren zijn en alles meezit dan kan de bouw in het voorjaar van 2018 beginnen.

De huurwoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren, de huurprijs blijft onder de huursubsidiegrens van 710 euro per maand. Hoe het plan er precies uitziet is nog niet duidelijk. In het plan zijn nu alleen de hoofdlijnen opgetekend. In het verkavelingsplan is een hofje aan de straat Vijfeiken tegenover de sporthal getekend waar de seniorenwoningen zouden moeten komen, De zes koopwoningen komen naast elkaar aan de Kerkstraat.

Foto GoogleUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13269