Datum plaatsing: 13 september 2017

Progressief Bernheze: Appen


Progressief Bernheze: Appen


Heesch (Bernheze): Na de vakantie is het altijd weer fijn om thuis te komen. Niets ligt lekkerder dan je eigen bed en een “echte” keuken is toch luxer dan een camping setje. Er is één nadeel. Je tuin is een mini-oerwoud geworden en je kunt meteen aan de slag.

Maar als jouw tuin in twee tot drie weken tijd een oerwoudje wordt, dan geldt dat natuurlijk ook voor de veldjes en plantsoenen van de gemeente. De laatste weken kun je zien dat de gemeente aan het inhalen is. Overal wordt geschrobd en geveegd.

Maar daarmee is het niet klaar. Soms kun je de gemeente zelf een handje helpen door het stukje stoep voor je huis schoon te houden. Progressief Bernheze is voor samen aanpakken. Maar toch gaan dingen af en toe mis. Misschien een krantenbezorger die iets te snel klaar wilde zijn en een deel “gestort” heeft naast het fietspad. Of iemand die de groencontainer vol had en een leuk ander plekje heeft gevonden om het te bewaren.

Je kunt dan de gemeente bellen, maar we hebben ook de “buiten beter” app. Je kunt de gemeente gemakkelijk informeren over iets dat niet hoort, terwijl je aan het wandelen bent of je hond uit laat. De buiten beter app is beschikbaar voor alle mobiele systemen.

Progressief Bernheze staat voor het samen maken van de samenleving. Daar hoort een stukje verantwoordelijkheid voor je eigen omgeving bij. En wat is nu eenvoudiger dan even de gemeente appen? Reageren? reactie@progressiefbernheze.nl

Bellinda van den Helm
raadslid Progressief Bernheze
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16809