Datum plaatsing: 14 september 2017

Nieuwe Ommetjes op Braderie Berlicum 17 september


Nieuwe Ommetjes op Braderie Berlicum 17 september


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Op zondag 17 september staat de Ommetjes werkroep Berlicum – Middelrode met een kraam op de braderie in Berlicum. Dan zijn de setjes met 15 Ommetjes in gedrukte versie weer beschikbaar. De laatste maanden zijn de leden van de werkgroep druk bezig geweest om 5 nieuwe Ommetjes uit te zetten en de overige 10 Ommetjes aan te passen. Door de veranderingen in het gebied vanwege de verbreding van de N279, de aanleg van het Màximakanaal en de oplevering van het Dynamisch Beekdal was het noodzakelijk de Ommetjes aan te passen. Met de hulp van Bert Subelack van Natuurgroep Gestel en Theo Danen van Heemkundekring De Plaets zijn de 15 Ommetjes weer voorzien van interessante Belevingspunten. Zo zijn de Ommetjes niet alleen mooie wandelingen maar steekt de wandelaar ook nog informatie op over de omgeving. De Ommetjes hebben een lengte van 5 – 8 km en voeren ook langs niet verharde paden.
Na overleg met agrariërs in de buurt heeft de werkgroep ook 2 wandelbruggetjes gemaakt over watergangen in het Aa-dal tussen Middelrode en Hersend. Deze route wordt al veel door wandelaars gebruikt en ook Ommetje 7 gaat door dit gebied. Om natte voeten en springen over sloten te voorkomen zijn de bruggetjes afgelopen week geplaatst. Wel is het van belang dat wandelaars zich houden aan de regel dat bij wandelingen door en langs weilanden en akkers honden aangelijnd moeten zijn wegens het gevaar van het overbrengen van neospora. Die wordt overgebracht via hondenpoep en kan leiden tot sterfte bij koeien. Verder is belangrijk dat wandelaars op de route blijven en niet dwars door weilanden en akkers gaan lopen en geen schade aanbrengen aan hekwerken en rustplaatsen.
Op de braderie zal bij de kraam van de Ommetjeswerkgroep ook de nieuwe wandeling door het Dynamisch Beekdal van de Aa, die is uitgegeven door Waterschap Aa en Maas, beschikbaar zijn. Deze wandeling van 9 km loopt langs de meanderende Aa van Kasteel Heeswijk naar het Máximakanaal. De gratis routekaart is verkrijgbaar bij Dorpshuis de Moerkoal in Middelrode.
We hopen dat iedereen weer kan genieten van de mooie wandelingen in en rondom Berlicum en Middelrode. We staan open voor reacties, aanvullingen en suggesties. Bezoek onze kraam op 17 september. Setjes zijn daar ter inzage en ook te koop voor 8 euro. Daarna zijn ze verkrijgbaar bij de Dorpshuis de Moerkoal en bij boekhandel Mieke Wijgergangs voor 9 euro en bij een aantal startpunten. De Ommetjes zijn ook te downloaden via de site www.wsv-gg.nl onder het kopje wandelroutes en dan Werkgroep Ommetjes Berlicum-Middelrode. Via de contactpagina op deze site kunt u ons bereiken. Wij, de werkgroep leden Mel van Drunen, Jan Pieter Vermeulen, Maïta Koenraads en Paul Rutten, wensen ieder veel wandelplezier.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31411