Datum plaatsing: 16 september 2017

Zwaluwen Jeugd Actie breekt wereldrecord penaltyschieten


Zwaluwen Jeugd Actie breekt wereldrecord penaltyschieten


Regio (Oss): Op vrijdag 15 september werden maar liefst 2475 penalty’s genomen op de velden van SV TOP in Oss. Hiermee verbrak de Zwaluwen Jeugd Actie het oude record van 2252 penalty’s van een voetbalclub in Zuid Afrika.

Om 8.40 werd de eerste penalty genomen door de wethouder van sport uit Oss, gevolgd door meer dan 2.000 scholieren, aangevuld met medewerkers van bedrijven uit de regio. Vrijwilligers van de Zwaluwen Jeugd Actie kwamen letterlijk uit het hele land en onder de internationals was er zelfs buitenlands bezoek.

Jackie Groenen, kersverse ambassadrice van de Zwaluwen Jeugd Actie nam niet alleen een penalty maar speelde ook een potje voetbal met de CP voetballers en André Ooijer tegen het Nederlands Amputatieteam. Ook diverse g-teams waren van de partij. Omstanders keken hun ogen uit en maaketen kennis met meerdere vormen van passend voetbal.
Rond 15.00 uur werd het nog even spannend of de lange rij wachtenden de laatste bui van de dag zouden trotseren maar gelukkig bleef iedereen op het veld en kon rond 17.00 uur het nieuwe wereldrecord worden gevestigd.

Doel van dit evenement is om aandacht te vragen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en hiermee voor alle soorten van passend voetbal in Nederland. Het evenement was de start van een heel weekend in het teken van het passend voetbal op alle amateurverenigingen in Nederland.

Voor wie voetbal jij 16 & 17 september? SMS voetbal naar 4333 voor een eenmalige gift van €3
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14000