Datum plaatsing: 24 september 2017

VVD Bernheze: Onze inwoners nu “Eerst”.


VVD Bernheze: Onze inwoners nu “Eerst”.


Heesch (Bernheze): Het college heeft onlangs bekend gemaakt zijn belofte in te lossen door extra statushouders in de gemeente te huisvesten.
In februari 2016 is een motie door de gemeenteraad aangenomen om extra statushouders in de gemeente te huisvesten in verband met de hoge instroom van vluchtelingen, aangezien er geen steun was voor de vestiging van een AZC in Heesch.
Allen gemeenten moeten naar verhouding, ieder jaar, een aantal statushouders huisvesten. De gemeente heeft dit jaar al aan zijn verplichting(en) voldaan.
Er zijn een aantal inwoners in de gemeente die al een langere tijd op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning en geduld moeten hebben omdat voorrang wordt verleend aan statushouders.
Voor de VVD-Bernheze is nu het tijdstip aangebroken om zorg te dragen dat onze inwoners nu eerst in aanmerking komen voor een woning en dus geen uitvoering te geven aan het huisvesten van extra statushouders. Geen noodzaak meer!
Er zijn vele woningbouwprojecten in uitvoering/ontwikkeling, waarbij een groot aantal sociale huur- en koopwoningen beschikbaar komen, zoals plan Rodenburg in HD, Plan de Erven en tegenover de kerk in Heesch. Er komen 42+ appartementen op locatie De oude Chinees in Heesch en ’t Dorp 1-3 in Heesch.
Tot grote tevredenheid van de VVD-Bernheze.
Er verscheen een bericht van de provincie over de woningbouw waarbij gemeenten moeten afstappen van op het oog lucratieve nieuwbouwprojecten op uitbreidingslocaties, die in vele gevallen niet aansluiten bij de vraag naar betaalbare woningen.
De opdracht voor de wethouder: meer goedkope woningen voor kleinere huishoudens!

Reageren http://bernheze.vvd.nl/contact
Jack van der Dussen,
Fractievoorzitter VVD-Bernheze
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14768