Datum plaatsing: 25 september 2017

Raivo Dankers pakt de ONK 125cc titel in Geldermalsen


Raivo Dankers pakt de ONK 125cc titel in Geldermalsen


Heesch (Bernheze): Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team is op het circuit van Geldermalsen Open Nederlands kampioen 125cc geworden. De crosser uit Heesch werd tweede in de eerste manche en kwam na een valpartij in de tweede manche als vijfde binnen. Dit was voldoende om de titel met de wedstrijd in Boekel nog te gaan in de wacht te slepen.

In de training ging het hard op het circuit van Geldermalsen. De verschillen tussen de rijders waren bijzonder klein maar door een hele snelle ronde van Raivo in de slotfase, waarbij voor de eerste keer een dubbelsprong nam, wist hij toch de pole position te veroveren.

Geconcentreerd stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Echter toen het starthek viel kwam Dankers niet heel goed weg en kon pas rond de achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek begon hij aan een opmars en kwam in het midden van de wedstrijd aan op een derde plaats. Raivo bleef het tempo hooghouden en kon uiteindelijk profiteren van een mechanisch probleem van de tweede man en wist deze positie over te nemen. De kopman was ondertussen al te ver weg waardoor Raivo de wedstrijd zonder risicoís te nemen uit reed en op een tweede plaats over de finish kwam.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er vele malen beter bij na de start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Raivo reed bekeken op een tweede plaats totdat hij in de slotfase een fout maakte en in een bocht ten val kwam. Hierbij ging kostbare tijd verloren en dit had tot gevolg dat hij terug viel naar een vijfde plaats. Raivo wist deze positie in handen te houden tot over de finish en had geheel onverwacht voldoende aan deze positie om nu al als kampioen gekroond te kunnen worden.

Met een 2-5 in de manches eindigde Raivo op een derde plaats in het dagklassement. Over twee weken wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden op het zandcircuit van Boekel.

Daguitslag ONK 125cc in Geldermalsen:
1 Rick Elzinga 100 Pnt
2 Adam Kovacs 86 Pnt
3 Raivo Dankers 81 Pnt
4 Boyd van der Voorn 79 Pnt
5 Muhammed Delvinto 71 PntUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13595