Datum plaatsing: 26 september 2017

CDA actief in de Week tegen Eenzaamheid


CDA actief in de Week tegen Eenzaamheid


Den Dungen (Sint-Michielsgestel): Het is weer de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid. Een landelijke actie om de aandacht te vestigen op de meer dan 1 miljoen (!) mensen die zich sterk eenzaam voelen. Voor het CDA in Sint-Michielsgestel is eenzaamheid een van de speerpunten waar zij continu aandacht voor vraagt. En dus deed het CDA ook zelf mee aan de campagne. Er werden 20 senioren uit de verschillende dorpen uitgenodigd voor een gezellige middag. Dat vond plaats op vrijdag 22 september, inclusief een heuse jeu de boules-wedstrijd bij ‘t Dupke.

Anja Andres is bestuurslid van de CDA-afdeling en organiseerde de bijeenkomst samen met Ina Bakker en Nelleke van Gurp. “Het thema eenzaamheid staat op initiatief van het CDA al enige tijd op de gemeentelijke agenda. Zo worden er door Bint - in opdracht van de gemeente - ook de nodige activiteiten georganiseerd en ontwikkeld. Vooral het voorkomen van eenzaamheid vinden wij belangrijk. En dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat iedereen in de samenleving mee kan blijven doen. Je moet mensen niet eens de kans geven om eenzaam te wórden”, aldus Anja.

Nuttige informatie
De bijeenkomst op 22 september gaf daar weer nieuwe inspiratie voor. Anja: “Van luisteren en praten worden we allemaal beter. Mensen voelen zich gehoord en wij kunnen ook echt wat doen met hun ervaringen en gedachten.”
Maar het was natuurlijk bovenal een gezellige en sportieve middag. “Er zijn deze middag ook weer veel nieuwe contacten gelegd en dat is toch weer mooi meegenomen!”

Op de foto Anja Andres (CDA): “Geef eenzaamheid geen kans”

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17237