Datum plaatsing: 12 oktober 2017

Bijlmer centraal bij lezing in Bibliotheek OssOss (Oss): In Bibliotheek Oss is op maandag 16 oktober een lezing van Murat Isik en Chris Polanen. De twee Amsterdamse schrijvers praten onder meer over de rol van de Bijlmer in hun werk.
Op 4 oktober is het precies 25 jaar geleden dat de Bijlmerramp plaatsvond. De lezing wordt gehouden in samenwerking met Boekhandel Derijks.

Murat Isik (1977) is opgegroeid in de Bijlmer. Zijn laatste boek ‘Wees onzichtbaar’ gaat over een jonge emigrant en speelt zich volledig af in deze wijk. Chris Polanen (1963) is dierenarts in de Bijlmer. De in Suriname geboren en getogen auteur kwam op twintigjarige leeftijd naar Nederland en begon te schrijven om met zijn heimwee naar Suriname om te gaan. Zijn laatste boek ‘Waterjager’ speelt zich af in een toekomstig Paramaribo dat na een dijkdoorbraak onder water staat.

Tijdens de lezing zullen beide auteurs elkaar interviewen over hun romans, cultuur en etniciteit, heimwee en schrijverschap.

De aanvang van de lezing is 20.00 uur. De entree is 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Kaarten zijn te koop via de website www.nobb.nl en bij alle vestigingen van de NOBB.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27744