Datum plaatsing: 27 september 2017

PvdA bijzonder ontstemd over leegstand studentenwoningen Zuiderschans's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Deze zomer werden de tijdelijke bewoners van het voormalige zorgcentrum de Zuiderschans in één maand uit hun woning gezet om plaats te maken voor 130 internationale studenten. De Bossche PvdA heeft destijds met de bewoners te kennen gegeven de gang van zaken bijzonder onverkwikkelijk te vinden. Tientallen Bossche woningzoekenden werden immers op de kortst mogelijke termijn uit hun woning gezet om plaats te maken voor internationale studenten, iets wat woningzoekenden tegen elkaar opzet in een woningmarkt die zoveel schaarste kent als in onze gemeente. Ook kwam de gemeente pas in actie met het bieden van steun in de zoektocht naar alternatieve huisvesting nadat er door de bewoners honderden handtekeningen waren verzameld.

Inmiddels blijkt dat in plaats van 130 internationale studenten er slechts 20 in het gebouw zijn komen te wonen door een inschattingsfout van onderwijsinstellingen en de gemeente. Kortom: het ziet er naar uit dat de voormalige bewoners voor niets onder hoge druk in de zomer hun huis hebben moeten verlaten én dat een met publiek geld opgeknapte flat nu grotendeels leeg staat terwijl er vele woningzoekenden zijn.

Raadslid Pieter Paul Slikker is daar bijzonder ontstemd over: ‘dat het stadsbestuur deze zomer 60 jonge bewoners zonder perspectief op straat heeft gezet was onwenselijk, onzorgvuldig en overhaast. Nu blijkt het gebouw tot overmaat van ramp ook nog eens grotendeels leeg te staan. Dit terwijl veel te veel inwoners geen betaalbare woning kunnen vinden.’

Het PvdA raadslid vraagt het stadsbestuur dan ook o.a. om de leegstaande woningen op de kortst mogelijk termijn aan te bieden aan mensen die een woning zoeken in onze stad.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14987