Datum plaatsing: 27 september 2017

Regionaal Sportloket SpecialSport sluit aan bij Uniek SportenRegio (Sint-Michielsgestel): Vind jouw sport op Uniek Sporten

In deze Week van de Toegankelijkheid organiseert het regionale samenwerkingsverband voor sporters met een beperking de aftrapbijeenkomst Uniek Sporten. Op woensdag 4 oktober komen alle partner-bestuurders van de samenwerkende gemeenten, genodigden uit het werkveld en andere professionals bij elkaar. Enkele sporters met een beperking vertellen hun verhaal. Een gelijkwaardige sportparticipatie mogelijk maken; dat is waar het om draait.
Arjo Wijnhorst, bedenker van Uniek Sporten neemt ons mee in de totstandkoming en de voordelen van deze landelijke samenwerking. Het programma start om 16:00 uur bij Hockeyclub Den Bosch. Tijdens de interactieve netwerkbijeenkomst wordt rond 17:45 uur het convenant ondertekend door gemeenten Boxtel, Haaren, Heusden, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en ‘s-Hertogenbosch.

SpecialSport wordt Uniek Sporten
Om sporten en bewegen voor mensen met een beperking in de regio toegankelijker te maken, bundelen SpecialSport en Fonds Gehandicaptensport de krachten. Vanaf 1 september 2017 startten beide partijen de samenwerking. De sport- en beweegactiviteiten zijn dan via het landelijke platform “Uniek Sporten” eenvoudig vindbaar. Dat betekent dat het actuele regionale sport- en beweegaanbod is overgedragen aan www.unieksporten.nl. De gemeenten blijven op dezelfde wijze met elkaar samenwerken. De kracht blijft zitten in lokaal/regionale inzet.

Waarom aansluiten bij Uniek Sporten?
Door aan te sluiten bij het landelijk platform Uniek Sporten zien de samenwerkende gemeenten vooral veel voordelen voor hun inwoners met een handicap.
•Eén landelijke website www.unieksporten.nl met daarop al het beweegaanbod en relevante informatie uit de regio én daarbuiten in beeld.
•Relevante informatie is gemakkelijk en snel te vinden op de vernieuwde website..
•Er is naast de website een app van Uniek Sporten beschikbaar. De app biedt gebruikers de optie om de toegankelijkheid van de accommodatie en aanbieder zelf te beoordelen.

PROGRAMMA 4 oktober 2017:
•16:00 uur Inloop
•16:30 uur Welkom en ontvangst door Luc van Eerd, projectleider
•16:50 uur Fonds Gehandicaptensport & Uniek Sporten
•17:45 uur Ondertekening overeenkomst wethouders
•18:00 uur Sportieve aftrap met LG-Hockeytam HC Den Bosch

Het doel van UNIEK SPORTEN is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Ook mensen die daar nog niet, of latent, mee bezig zijn.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14191