Datum plaatsing: 27 september 2017

Provinciepenning en ereburgerschap voor Ton Rombouts


Provinciepenning en ereburgerschap voor Ton Rombouts


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De burgemeester van ís-Hertogenbosch, Ton Rombouts, ontving bij zijn afscheid de Provinciepenning en het Ereburgerschap van Brabant vanwege zijn grote verdiensten in het openbaar bestuur en zijn bijzondere en langjarige inzet voor Brabant en ís-Hertogenbosch.

Tom Rombouts studeerde rechten en promoveerde als bestuurskundige op gemeentelijke herindelingen in diverse landen. Hij was achtereenvolgens wetenschappelijk medewerker van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, destijds de jongste burgemeester van Nederland in de toenmalige gemeente Wouw, burgemeester van Boxtel, directeur van het Interprovinciaal Overleg en vanaf 1996 burgemeester van ís-Hertogenbosch.

Belangrijke rol

Als burgemeester van 's-Hertogenbosch heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het vertegenwoordigen van de stad, zowel internationaal als nationaal. Hij heeft het culturele leven gestimuleerd, recentelijk door zijn inzet voor het Jheronimus Bosch Jaar 2016, en is betrokken bij de sport in tal van functies. Hij initieerde de start van de 100e editie van de Tour de France in ís-Hertogenbosch. Daarnaast vervult Ton Rombouts vele nevenfuncties, zowel nationaal als op Europees niveau.

Provinciepenning

De Provinciepenning is de hoogste onderscheiding die de provincie toekent. De penning is ontworpen door Niel Steenbergen. In het midden van de penning is een jongen te zien die wordt geflankeerd door 4 luiken. De middenstukken hiervan stellen ambachten voor, en de zijkanten activiteiten uit het Brabantse leven.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13841