Datum plaatsing: 29 september 2017

Iconententoonstelling van Geert Hüsstege in kerk van Vinkel


Iconententoonstelling van Geert Hüsstege in kerk van Vinkel


Vinkel ('s Hertogenbosch): In de Vinkelse kerk van de parochie De Goede Herder is van 6 t/m 14 oktober een bijzondere iconententoonstelling te bezoeken. Iconen worden ook vensters op de hemel genoemd. Ze brengen de kijker bij Jezus Christus, het centrum van het christelijk geloof. De iconen vormen een tocht die u als toeschouwer meeneemt door Zijn leven. Omdat oktober, naast mei, eveneens een Mariamaand is, zullen er op deze tentoonstelling ook Maria iconen te zien zijn.

Met deze tentoonstelling willen we als parochie in vertrouwen verder bouwen aan onze hedendaagse Kerk, met hoop en gelovig optimisme. Graag wensen wij alle bezoekers tijdens de rondgang heilige momenten, momenten die een ieder de weg doet gaan van heilig worden, van volgroeien tot dat wat wij allen in aanleg zijn: beeld van God en geroepen tot zijn gelijkenis. Een weg die voor eenieder van ons open ligt en waarin God aanwezig is in zijn Geest.

De rondgang is te maken een half uur voor en na een viering in de kerk: op vrijdag 6 oktober vanaf 18.00 uur, op zaterdag 7 oktober vanaf 16.30 uur, op zondag 8 oktober vanaf 10.00 uur, op woensdag 11 oktober vanaf 17.30 uur en op zaterdag 14 oktober vanaf 17.00 uur. Voor groepen kan het ook op afspraak: (073) 5321245Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29826