Datum plaatsing: 07 oktober 2017

Start Battle Fitste School Primair onderwijsOss (Oss): Tijdens de JOGG-Week worden alle basisscholen in de gemeente Oss uitgedaagd om mee te doen aan de Battle Fitste School. De Battle Fitste School bestaat uit een dagelijkse portie bewegen of bewust bezig zijn met een gezonde leefstijl. Door middel van een interactief programma bewegen de leerlingen door de week heen naar de Fitste School van Oss! De fitste school kan op vrijdag 13 oktober tijdens de prijsuitreiking een wisseltrofee en een super toffe opblaasbare stormbaan op het schoolplein verwachten. De prijs zal uitgereikt worden door Osje en wethouder Kees van Geffen.

Kinderdagverblijven gaan voor gezond
Aandacht voor een gezonde leefstijl begint al op jonge leeftijd. Speciaal voor de allerkleinsten is een speciaal activiteitenprogramma ontwikkeld om zelf mee aan de slag te gaan. Elke dag komt er een leuke activiteit voorbij die helpt om op een gemakkelijke manier bezig te zijn met een gezonde leefstijl.

Buurtsport schoolplein Sterrebos/ Telescoop
Ruim driekwart van de kinderen sport, maar de meeste bewegen dagelijks veel te weinig. Terwijl je het eigenlijk altijd en overal kan doen! Met de buurtsport inspireert het Sport Expertise Centrum om de wereld als één grote speeltuin te zien! Samen met partners als BrabantWonen, de gemeente Oss, de wijkraden van Ruwaard, Oss-Zuid en Schadewijk en een aantal basisscholen hebben we de handen ineen geslagen om deze ‘Oss Beweegt Gratis momenten’ mogelijk te maken. In de Osse wijken zorgen onze combinatiefunctionarissen na schooltijd in de schoolweken voor de begeleiding van de groepen kinderen. Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen het leuk vinden, zorgen we voor veel afwisseling in sport- en spelvormen. We werken regelmatig samen met verenigingen in de wijk, die daardoor de kans krijgen om zich te presenteren.

Locatie: schoolplein basisschool de Sterrebos/ Telescoop
Tijd: 15.00 – 16.00 uur.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29524