Datum plaatsing: 30 september 2017

Museum Jan Cunen onthult nieuwste officiële portretfoto van koningin Máxima door Erwin Olaf


Museum Jan Cunen onthult nieuwste officiële portretfoto van koningin Máxima door Erwin Olaf


Oss (Oss): Museum Jan Cunen in Oss is verheugd de nieuwste officiële portretfoto van koningin Máxima door Erwin Olaf vanaf vandaag te mogen presenteren op de tentoonstelling Vrouwen van Oranje - Portretten van vijf koninginnen. Vandaag is de dag van de feestelijke heropening van Museum Jan Cunen maar ook het moment dat de RVD deze foto bekend maakt.

De foto werd op 18 april 2017 genomen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. Niemand minder dan Erwin Olaf werd gevraagd Máxima te portretteren. Niet eerder werd de koningin op deze wijze vastgelegd: een frontaal portret, heel close, waarin alle aandacht naar haar gezicht uitgaat. Máxima’s uitstraling is glamoureus en toegankelijk tegelijk, krachtig en gracieus.
Dat in een portret de maker en zijn model samenkomen, heeft Erwin Olaf heel letterlijk opgevat. In Máxima’s ogen zien we zijn silhouet weerspiegeld, zoals hij daar tegenover haar stond op het moment van de opname. Zo werd deze meest recente officiële foto van Máxima ook een echte Erwin Olaf. Het werk is in Museum Jan Cunen geplaatst naast de serie die Erwin Olaf al eerder maakte van Máxima, wat een unieke totaalinstallatie geeft. Het portret is onderdeel van de tentoonstellingsreeks
Powervrouwen waarin naast Vrouwen van Oranje – Portretten van vijf koninginnen ook Naakte emotie – Fotograaf Micky Hoogendijk, Iconisch – Sculpturen van Margot Homan en de presentatie De Pil van Oss! te zien zijn. Powervrouwen is te zien in Museum Jan Cunen tot en met 14 januari 2018.

Over Museum Jan Cunen
Museum Jan Cunen is een inspirerende ontmoetingsplek, een plaats van schoonheid, verbeelding en creativiteit. De parel aan de kroon van Oss, waar regionale, nationale en internationale verhalen van beeldende kunst, cultuur en lokale geschiedenis samengaan, toegankelijk en beleefbaar worden. Kom, kijk en laat je verwonderen!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29374