Datum plaatsing: 02 oktober 2017

35 jaar zaalvoetbal in Sint-Michielsgestel


35 jaar zaalvoetbal in Sint-Michielsgestel


Gestel (Sint-Michielsgestel): Het recreatie zaalvoetbalbestuur in Sint-Michielsgestel, jarenlang spelend onder de vlag van de K.N.V.B., heeft zojuist het 35 jarig bestaan bereikt. Daarmee werd een kroon en mijlpaal gezet op de carrière van 4 bestuursleden die afscheid nemen na hun 35 jaar functioneren als vrijwilliger en bestuurslid van het recreatievoetbal in Sint-Michielsgestel. 3 Bestuursleden kregen tijdens een van de afscheidbijeenkomsten van de aanwezige afgevaardigde van de KNVB Betty Schelle de hoogste onderscheiding binnen het landelijke amateurvoetbal uitgereikt. Dit waren Herman van Wanrooy en Carly van Pinxten 35 jaar bestuurslid en Jos van Pinxten 26 jaar. Zij ontvingen het lidmaatschap Lid van Verdienste KNVB. Joep van Pinxten bestuurslid ontving de Gouden Erespeld.

Oprichting ZVS/Rijschool Gestel
In 1982 werd sporthal Theereheide aan de Eikenlaan in Sint-Michielsgestel gebouwd en in september geopend voor verenigingen. Dit was voor een aantal zaalsportverenigingen in Sint-Michielsgestel, toen nog rijk aan zaalverenigingen, zoals basketbalvereniging Titanus, volleybalvereniging Gevok en korfbalvereniging Geko het signaal om zich te vestigen in de nieuwe sporthal. Er was nog geen zaalvoetbalvereniging en competitie in Sint-Michielsgestel maar die werd al snel in enkele maanden in elkaar gezet en op 9 oktober 1982 kon worden gestart. De initiatiefnemers in dat 1e jaar met hun functies waren Cees Pels penningmeester, Herman van Wanrooy wedstrijdsecretaris en Carly van Pinxten voorzitter/secretaris. Zij vonden elkaar als sportmensen en in enkele maanden kreeg men 16 verenigingen die zich aanmelden. Hiervan werden er 10 geplaatst in een 1e zaalvoetbalcompetitie. 8 Gestelse verenigingen: De Drie Zwaantjes, Esenge de Meute, Voets Boys, Topcorner, Modevakschool Diana, Herberg 't Stuupke, Disco Pedro Alexandro, FC Rijkspolitie SMG en 2 van buiten Gestel: Woninginrichting Fitters en FC van Haren werden ingeschreven. Elke zaterdagmiddag en woensdagavond van september tot mei werd er jarenlang zaalvoetbal gespeeld. Mooie sportmomenten in sporthal Theereheide. Kampioen in het 1e jaar werden De Voets Boys, 2e FC van Haren en 3e De Drie Zwaantjes. Het team van Pedro Alexandro ontving de 1e sportiviteitbeker. Deze beker bleef jarenlang voor het bestuur en voor de steunverlenende hoofdscheidsrechters Jo vd Eerden en Theo Vorstenbosch uit Schijndel in al die jaren de belangrijkste uit te reiken beker.

Sponsoren
Ook reeds in die jaren waren er veel ondernemingen die gevraagd en ongevraagd hun steun verleenden aan de sportverenigingen in Sint-Michielsgestel. Daardoor deden er in de loop van de jaren tientallen zaalvoetbalteams gesponsord mee. Om nog enkele namen uit de herinnering te halen. waren dat o.a. natuurlijk De Rabobank, Sporthalbar D'n Eik, van der Schoot Electro, Van Grinsven Tegels,Burg Spierings,Stuc Westelaken, Van de Ven Verwarming, Schutboom, " Ons Moeder" , Huibelco Tuinen, Columbus, Plieger, Colorado Avalanche,Van Roosmalen Schelle,'t Vertier,Toptires, Duiks.Leemeyer, Harrie Broeren Auto's, 't Krukske,Koetske, CaDi,Joy, Jump en zeker niet vergeten een van de langdurige hoofdsponsors Rijschool Gestel/Haaren.

Toernooien
Toernooien waren er elk jaar en veel. Zoals familie- kerst- beker- en regionale jeugdtoernooien. . Fantastische jaren waarin veel derby's werden gespeeld en waarbij topteams zoals Jump, Van Haren, Toptires en Voets Boys definitief hun namen vestigden voor de geschiedenis van het zaalvoetbal in Gestel. Het Nederlands zaalvoetbalteam en Militair team was ook regelmatig aanwezig voor demonstratiewedstrijden en in het topjaar waren er 26 teams die speelden in een 1e en 2e klasse met promotie en degradatie. Fantastisch jaren dus voor spelers, scheidsrechters, sponsors en organisatie. Helaas kwam er enkele jaren geleden een kentering en blijkt nu dat het regelmatig in teamvorm en competitieverband spelen moeilijkheden geeft naast het veranderende sociale leven. De gezonde en individuele sportbeoefening wordt steeds meer de tendens waardoor het bestuur heeft besloten voor een stop met het competitierecreatie zaalvoetbal. De prestatieve vereniging en jeugd gaan verder en het recreatie zaalvoetbalbestuur zal wellicht in de toekomst nog pogingen doen om in toernooivorm te spelen. De bestuursleden vinden het uitstekend zo. Na 35 jaar maken zij plaats voor nieuw enthousiasme en vinden zelf andere uitdagingen. Zij bedanken hier alle zaalvoetbalvrienden, de ambtenaren van de gemeente Sint-Michielsgestel en de WSD voor de sportieve samenwerking.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13850