Datum plaatsing: 02 oktober 2017

Progressief Bernheze: Autoloze zondag


Progressief Bernheze: Autoloze zondag


Heesch (Bernheze): Weet u het ook nog? De autoloze zondagen in de jaren 70? Wij woonden destijds nog aan de Rijksweg in Heesch, een drukke weg. Dat was toen nog de verbinding tussen Nijmegen en Den Bosch. Op die autoloze zondagen konden we rolschaatsen en skelteren op de Rijksweg. Wat een rust!
Vandaag (zondag 1 oktober) wordt voor het eerst héél Parijs stilgelegd. Een symbolische actie, maar het stadsbestuur hoopt wel degelijk op een ‘groene revolutie’. Parijs is aan het dichtslibben en de vervuiling neemt toe. Het stadsbestuur roept particulieren en bedrijven op om met ideeën te komen om de stad weer leefbaar te maken.
En zo komen er in Parijs autovrije dagen, meer fietspaden en busbanen. Er rijden elektrische auto’s en scooters. Kades langs de Seine zijn autovrij gemaakt. Grasmaaiers verdwenen en bokken en geiten komen er voor in de plaats. In de woonbuurten worden tuinen aangelegd en groenten gekweekt. Er komen moestuinen op daken en parkeergarages worden omgebouwd tot ondergrondse stadboerderij waar paddenstoelen en groenten worden gekweekt.
Het is toch eigenlijk idioot dat de stad eerst onleefbaar moest worden voordat dit soort initiatieven van de grond kwamen. Ik hoop dat het hier niet zo ver hoeft te komen. Ik hoop dat wij de problemen voor willen zijn en eerder kiezen voor een groene samenleving.
Een ‘groene revolutie’!
Als dat in Parijs kan, dan zou dat in Bernheze toch ook moeten lukken? Wij willen wel!! U ook? reactie@progressiefbernheze.nl

Ellen Neelen, commissielid Progressief Bernheze

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14695