Datum plaatsing: 02 oktober 2017

Fietscontrole op Het Hooghuis locatie Heesch


Fietscontrole op Het Hooghuis locatie Heesch


Heesch (Bernheze): Op maandag 2 oktober 2017 van 9 tot 14.30 uur controleert VVN afdeling Maasland de fietsen van bijna 550 leerlingen van Het Hooghuis, Schoonstraat 34 in Heesch. Gezien het grote aantal leerlingen worden de VVN vrijwilligers daarbij geholpen door vrijwilligers van Repair Cafḗ Oss. Speciaal wordt aandacht besteed aan een goed werkende verlichting.

De politie zal in de maanden oktober en november extra controleren op deugdelijke verlichting en daarbij zo nodig verbaliserend optreden. Het boetebedrag bij geen licht bedraagt 55,-, voor fietsen zonder de verplichte reflectoren is dat 35,-.

Goede zichtbaarheid is van levensbelang. Als je goed zichtbaar bent, wordt er rekening met je gehouden. Ieder jaar komt er toch een aantal personen om het leven door het feit dat ze niet gezien worden. Geen verlichting voor of achter of geen reflectoren op de fiets, geen reflecterende kleding, het zijn mogelijke oorzaken van ongevallen.

Ook VVN Maasland vindt goede fietsverlichting uiteraard belangrijk en besteedt daarom tijd en geld om dit onder ieders aandacht te brengen. Samen met de plaatselijke fietsenmaker controleren onze vrijwilligers ieder jaar honderden fietsen op scholen en tijdens speciale fietsverlichtingsacties. Naast het repareren van de fietsverlichting geven de vrijwilligers ook handige tips over reparatie, verschillende soorten verlichting en veilig verkeer.

VVN afd. Maasland (regio Oss) blijft zich inzetten voor de campagne Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden! met in 2017 als thema GA VOOR NIKS! Dus geen alcohol, medicijnen of drugs in het verkeer.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.20975