Datum plaatsing: 02 oktober 2017

CHAJA-dag op Kasteel OijenOijen (Oss): Kanker, in welke vorm dan ook, heeft ingrijpende gevolgen. Voor wie het heeft of had, maar ook voor de mensen in de naaste omgeving. Hoe ga je daarmee om? En hoe verwerk je het plotselinge besef van kwetsbaarheid en sterfelijkheid?
Creatieve en (ver)beeldende verwerking spreekt het onderbewuste aan waardoor men contact kan maken met datgene wat er diep van binnen leeft in hem/haar.
Vrije expressievormen om ervaringen te verwerken, uiting te geven aan wensen en gevoelens en afleiding te ondervinden van de grote zorgen van alle dag.
Stichting Chaja organiseert daarom diverse terugkerende maar ook eenmalige activiteiten om de ziekte emotioneel te verwerken en een nieuwe balans in je leven te vinden. Dit kan individueel of in groepsverband.

Op woensdag 4 oktober a.s. organiseert stichting Chaja wederom een Chaja-dag voor mensen die in hun eigen leven of in hun directe nabijheid met kanker zijn geconfronteerd. Juist voor hen die nog met een behandeling bezig zijn of net hebben afgerond of waarbij geen behandeling meer mogelijk is.
Deze dag wordt gehouden op het prachtige, sfeervolle Kasteel van Oijen. Een dag waarop deelnemers geheel vrijblijvend kennis kunnen maken met enkele creatieve en (ver)beeldende expressie vormen en het is ook een dag waarop de deelnemers verwend worden met o.a. een heerlijke High Tea. Indien nodig, is er een mogelijkheid om te rusten in een van de logeerkamers van het kasteel.

De essentie van deze dag is te ontdekken dat leven meer is dan overleven. Een kleine groep van 12 personen wordt de gelegenheid gegeven om kennis te maken met een van deze creatieve verwerkingsvormen, die het emotionele welzijn kan bevorderen. De dag duurt van 09.30 tot 16.30. Naast een kleine lunch wordt er ook een High Tea aangeboden.

Via o.a. huisartsen, maatschappelijk werk, specialisten en fysio therapeuten worden deelnemers uitgenodigd om zich aan te melden. Men kan ook zichzelf aanmelden. Dankzij sponsoring zijn er voor de deelnemers geen kosten aan deze dag verbonden. Heeft uzelf of iemand in uw directe omgeving te maken met kanker, dan staat deelname aan deze dag voor u open. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Informatie of aanmelden: via e-mail stichtingchaja@live.nl of 0412-638239
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29050