Datum plaatsing: 02 oktober 2017

Korfbalsters Prinses Irene grijpen net naast de punten


Korfbalsters Prinses Irene grijpen net naast de punten


Nistelrode (Bernheze): In een spannende wedstrijd tegen Rosolo uit Reusel grepen de korfbalsters net naast de punten. De wedstrijd ging gelijk op en met een 6-5 tussenstand ging men de rust in. Waar Prinses Irene goed spel liet zien, en heel erg hard werkte, wist Rosolo in de eindfase van de wedstrijd de punten in Reusel te houden door met 13-11 te winnen.

Gelijk op
In de eerste fase van de eerste helft liet Prinses Irene over zich heen lopen. Gaby van Santvoort wist de eerste aan Prinses Irene zijde binnen te schieten door een slimme doorloopbal, maar Rosolo had er toen al drie gemaakt. Maddy van Dijk schoot van ver binnen en de wedstrijd lag weer helemaal open. Er werden goede aanvallen opgezet, en Laura van de Ven wist vanaf de strafworpstip de bal binnen te gooien. Evy van de Akker scoorde voor Prinses Irene van afstand. Rosolo liet zien gretig te zijn, maar Prinses Irene stond haar mannetje en de goed leidende scheidsrechter legde opnieuw de bal op de stip. Laura van de Ven maakte deze net voor rust koelbloedig af, waardoor er met een achterstand van 6-5 werd gerust.

Winst uit handen geglipt
Prinses Irene voelde de kansen, en kwamen weer fel en scherp uit het kleedhok. Linda van Tilburg trok de stand voor het eerst deze wedstrijd weer gelijk, door van afstand te scoren. Ook Annelies Thijssen gooide de bal binnen, waardoor Prinses Irene zelfs op voorsprong kwam. Rosolo deed nog wat terug, maar in deze fase van de wedstrijd was Prinses Irene echt de betere ploeg. Via Laura van de Ven, Linda van Tilburg en Evy van den Akker kwam er een voorsprong van 7-10 op het scorebord te staan. En toen ging het mis. Prinses Irene vergat door te drukken, en liet weer wat steekjes vallen in de afronding van de vele kansen die er gecreŽerd werden. Rosolo daarentegen voelde dat er weer wat te halen viel, en scoorde drie keer achter elkaar. Evy van den Akker scoorde nog voor Prinses Irene, maar Rosolo ging er weer fel over heen. Prinses Irene heeft ditmaal de punten uit handen laten glippen: het was echt verdiend geweest als de punten mee naar Nistelrode waren gegaan.

Opstelling en scores: Laura van de Ven (2), Annelies Thijssen (1), Evy van den Akker (3), Gaby van Santvoort (1), Nora Schouten, Hilde Pittens, Linda van Tilburg (2), Maddy van Dijk (1)

Wisselspeelsters: Esther van VenrooijUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14675