Datum plaatsing: 02 oktober 2017

Dames DOS’80/Olympia’89 pakken winst bij start seizoen


Dames DOS’80/Olympia’89 pakken winst bij start seizoen


Heesch (Bernheze): De dames van DOS’80 spelen dit seizoen onder de naam: DOS’80/Olympia’89. Het team heeft afgelopen zondag meteen goede zaken gedaan door in Wijchen te winnen van De Flyers. De basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste helft.

Uitstekende start
DOS’80/Olympia’89 kwam meer dan uitstekend uit de startblokken en menig break-out werd op de vloer gelegd. Lieke van de Akker was de grote animator, zij wist het net eenvoudig te vinden. Menig aanval werd prachtig uitgespeeld en afgerond. Verdedigend had DOS’80 de zaken meer dan op orde, er werd nauwelijks iets weggeven. Dat resulteerde in een riante 3-10 voorsprong met de rust.

Ingezakt
De tweede helft werd er echter één om snel te vergeten. Langzaamaan sloop er, door de grote voorsprong, veel slordigheden in het spel van de Heesche dames. De Flyers maakten daar gebruik van door terug te krabbelen naar een achterstand van 3 doelpunten. Toch was het klassenverschil te groot en kwam DOS’80/Olympia’89 nimmer in gevaar. Als de gasten dachten de aansluiting te kunnen maken, scoorde de Heesche formatie telkens weer. De einduitslag was 15-20. Aanvoerder Sabine van Nistelrooij zag een wedstrijd met twee gezichten: “Het is jammer dat we de uitstekende lijn van de eerste helft niet konden doorzetten, daar kunnen we als groep nog de nodige winst behalen”.

Op de foto: Lieke van de Akker (foto Ruud Schobbers)

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12808