Datum plaatsing: 02 oktober 2017

Extra aandacht na autobranden in de Rompert's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op de Derde Rompert in ís-Hertogenbosch werden maandagochtend rond 4.00 uur twee brandende autoís aangetroffen. De politie houdt rekening met brandstichting. Gezien eerdere branden hebben wij extra aandacht voor de situatie in deze wijk en vragen buurtbewoners om met ons mee te denken.

In 2016 zijn er vier autoís uitgebrand op de Derde Rompert en dit jaar zijn daar nog eens vier gevallen bijgekomen, waarvan twee begin dit jaar. Wij zijn al langere tijd met onder meer buurtbewoners en gemeente in gesprek over de branden en begrijpen de zorgen die in de wijk leven. Een verband tussen de branden is vooralsnog niet aangetoond, maar is op dit moment ook niet uit te sluiten.

Nacht
Alle autoís vatten in de nachtelijke uren vlam. Dat maakt bijvoorbeeld het vinden van getuigen niet gemakkelijker. Toch blijkt vaak uit gesprekken met buurtbewoners dat er heel veel relevante informatie in de wijk aanwezig is. Het is voor het onderzoek van belang dat deze informatie met ons wordt gedeeld. Tips worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Extra aandacht
Er is extra aandacht voor de situatie in de wijk. Zo wordt er na iedere brand uitgebreid onderzoek gedaan door met omstanders en buurtbewoners te spreken. Informatie en tips worden uitgezocht en in de nachtelijke uren zijn wij extra alert. Wij vragen buurtbewoners om mee te denken en hebben de volgende vier concrete tips:

Blijf alert en meld verdachte situaties op 112
Zorg voor goede buitenverlichting
Deel beeldmateriaal via politie.nl/upload
Deel relevante informatie

Meer informatie
Wij willen net als de buurtbewoners niets liever dan duidelijkheid krijgen over de mogelijke achtergronden branden. Heb je informatie of tips? Bel ons op 0900-8844 of deel beeldmateriaal op politie.nl/upload.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23516