Datum plaatsing: 02 oktober 2017

Arrestatie voor handel in drugs na overlastklachten


Arrestatie voor handel in drugs na overlastklachten


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In de Bossche wijk Orthen hielden wij vrijdagavond 29 september een bewoner aan op verdenking van handel in harddrugs vanuit zijn woning. Overlastklachten vanuit de wijk waren voor ons aanleiding om een gericht onderzoek op dit pand te starten. Dit leidde vrijdag tot de aanhouding van een verdachte en een aantal drugskopers.

Twee agenten houden man in gebouw aan
We startten vrijdag aan het eind van de middag met het observeren van de betreffende woning aan de Adelheidstraat in s-Hertogenbosch. Binnen een relatief kort tijdsbestek zagen wij dat het pand door diverse personen kort bezocht werd. Vijf van deze bezoekers hielden wij aan. Bij vier van hen werd een gebruikershoeveelheid cocane aangetroffen die ze zojuist bij het betreffende pand hadden gekocht. Deze verdachten, vier mannen en een vrouw die bij n van de mannen hoorde, hebben afstand gedaan van de drugs en zijn verhoord. Hierna zijn ze vrij gelaten. De verdachte kopers variren in leeftijd van 27 tot 55 jaar en zijn afkomstig uit Tilburg, Kerkdriel en s-Hertogenbosch.

Doorzoeking woning
Na de aanhoudingen van de verdachte kopers zijn we rond 18.30 uur naar de woning aan de Adelheidstraat gegaan voor een doorzoeking en de aanhouding van de verdachte bewoner. Tijdens de doorzoeking vonden we tientallen gripzakjes met cocane, benodigdheden voor het bewerken van drugs, een boksbeugel en pepperspray. De verdachte hielden we aan en hij zit vast voor verder onderzoek.

Melden van overlast
Bel ons (0900-8844) als je vermoedt dat er in je buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft onze volle aandacht. We moeten wel weten waar het zich afspeelt, en jij kent je buurt het beste. We hebben die extra ogen en oren nodig. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. We werken in de aanpak van drugshandel uiteraard nauw samen met andere overheidspartners, waaronder ook de gemeente. Van deze casus maken wij een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente, op basis waarvan zij kan kijken of er nog bestuurlijke maatregelen genomen kunnen worden. Lees meer over de aanpak drugsoverlast op www.politie.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.24852