Datum plaatsing: 02 oktober 2017 - Laatst gewijzigd: 02-10-2017 16:52:04

Scooterbestuurder met poeder onder de neus onder verzet aangehoudenOss (Oss): Zondagochtend omstreeks 07.00 uur zagen surveillerende agenten dat de bestuurder van een scooter niet handsfree aan het bellen was. Hiervoor kreeg de bestuurder een stopteken welke hier in eerste instantie niet aan voldeed. Nadat de agenten de weg blokkeerde met het dienstvoertuig besloot deze alsnog te stoppen.
Tijdens de controle zagen agenten wit poeder onder de neus van de bestuurder zitten. Ook gedroeg de bestuurder zich erg opgefokt. De agenten hadden sterk het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was van verdovende middelen en deelde de verdachte mede dat hij mee moest naar het politiebureau voor een bloedproef. Hier was de verdachte het niet mee eens en wilde met zijn scooter wegrijden. De agenten hebben dit kunnen voorkomen waarbij de verdachte met verzet is aangehouden.
Van de verdachte is uiteindelijk toch een bloedproef afgenomen welke zal worden onderzocht door het NFI. De scooter had een te hoge constructiesnelheid. Om deze reden mag scooter niet meer op de openbare weg rijden totdat de bromfiets aan de 'permanente eisen' voldoet en opnieuw is gekeurd door de RDW.
Tegen de verdachte zal dossier worden opgemaakt voor het rijden onder invloed, bezit harddrugs en wederspannigheid. Ook heeft de verdachte boetes gekregen voor de constructiesnelheid, niet tonen rijbewijs en het niet handsfree bellen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25420