Datum plaatsing: 03 oktober 2017

Verkeersonderzoek Berlicum-MiddelrodeBerlicum (Sint-Michielsgestel): Verkeer in Berlicum-Middelrode is al langer onderwerp van gesprek. Van oudsher is de route door Berlicum-Middelrode gebruikt door doorgaand verkeer van en naar Den Bosch. De N279 is nu klaar en het doorgaande verkeer hoeft niet meer door de dorpen te rijden. Om te kijken of er aanvullende maatregelen nodig zijn om het doorgaande verkeer terug te dringen, wordt in oktober een verkeersonderzoek uitgevoerd.

Tellingen en kentekenonderzoek

Op twee locaties worden gedurende een week verkeerstellingen gedaan. Daarnaast wordt op de belangrijkste invalswegen op ťťn dag tijdens de spits een kentekenonderzoek uitgevoerd. De resultaten van het onderzoek worden ook gebruikt om te kijken of er voor de rotonde Mercuriusplein een andere, betere oplossing mogelijk is. Dit vormt input voor de herontwikkeling van het Mercuriusplein.

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan

Het verkeersonderzoek in Berlicum en Middelrode vormt ook input voor de actualisatie van het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan (GVVP) dat volgend jaar opgestart wordt. Door de actuele situatie rond de N279 en de herinrichting van het centrum van Berlicum, wordt het onderzoek in Berlicum naar voren gehaald. In de loop van volgend jaar worden eventueel ook in andere dorpen verkeerstellingen uitgevoerd.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14542