Datum plaatsing: 03 oktober 2017

Geslaagde fietscontrole Hooghuis Heesch


Geslaagde fietscontrole Hooghuis Heesch


Heesch (Bernheze): Op maandag 2 oktober 2017 heeft VVN, afdeling Maasland, de fietsen van bijna 550 leerlingen van Het Hooghuis Heesch gecontroleerd. Gezien het grote aantal leerlingen werden de VVN vrijwilligers geholpen door vrijwilligers van Repair Cafḗ Oss. Er werd speciaal aandacht besteed aan goed werkende verlichting.

Goede zichtbaarheid is van levensbelang. Als je goed zichtbaar bent, wordt er rekening met je gehouden. Ieder jaar komen er toch een aantal personen om het leven doordat ze niet gezien worden. Geen verlichting voor of achter, geen reflectoren op de fiets, geen reflecterende kleding, het zijn mogelijke oorzaken van ongevallen.

Bij het Hooghuis Heesch had 64% van de leerlingen zijn fiets in orde. De school adviseert de overige 36% zijn of haar fiets zo snel mogelijk in orde te maken zodat alle leerlingen veilig op school aankomen.

De politie heeft aangekondigd in de maanden oktober en november extra te controleren op deugdelijke verlichting en daarbij zo nodig verbaliserend optreden. Het boetebedrag bij geen licht bedraagt 55,-, voor fietsen zonder de verplichte reflectoren is dat 35,-.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22015