Datum plaatsing: 03 oktober 2017

Opwinding en plezier bij speciale prijsuitreiking op basisschool t Wikveld


Opwinding en plezier bij speciale prijsuitreiking op basisschool t Wikveld


Empel ('s Hertogenbosch): Eindelijk was het zover; Myrhe van Boxtel nam haar welverdiende prijs in ontvangst. Donderdag 28 september was de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd die Sjors Sportief en Sjors Creatief uit hadden geschreven. Op basisschool t Wikveld in Empel zat de winnares uit groep vier op een versierde troon met naast zich wethouder van Sport Jos van Son en een levensechte Sjors.

Hoog bezoek
Spanning stond op de gezichten van sommige kinderen toen ze groene Sjors door de gang zagen lopen. Stiekem keken ze om het hoekje, maar Sjors was nog druk in gesprek met wethouder Jos van Son en Sjors zijn persoonlijke assistenten van de Gemeente, S-PORT en Muzerije.

Prijsuitreiking
Gelukkig mochten de kinderen van groep vier al snel de zaal in, waar ze netjes op de banken gingen zitten. Sjors uiteraard in het midden, zodat iedereen dicht bij hem kon zijn. Samen met de juf riepen ze Myhre, hl hard want wie weet hoorde ze het niet? Nog even geduld en daar was ze dan. Een beetje beduusd door alle aandacht kwam Myhre binnen en klom het podium op. Nadat iedereen haar tekening in het nieuwe Sjors-boekje had gezien, kreeg ze een hand van de wethouder en de prijs voor de mooiste tekening. Maar wat bleek? De prijs was niet alleen voor Myrhe, maar voor de hele klas! Een doe-cadeau voor iedereen: een dansworkshop door Annemarie Cools van Dansplaats Engelen.

Lekker dansen
Met Annemarie gingen de kinderen op wereldreis. Van verre landen als Brazili en Rusland leerden de kinderen zich lekker dansend uit te leven. Sportieve Sjors danste uiteraard actief mee, waarna hij weer door moest naar volgende afspraak. Moe maar vrolijk van al dat dansen smulden de kinderen van een gezonde traktatie die verzorgd was door GGD Hart voor Brabant. Het was een geweldige ochtend, mede door de mooie tekening die Myhre heeft gemaakt. Iedereen kan hem bewonderen want hij staat in het nieuwe Sjorsboekje, op de Sjors Sportief website n in de Sjors-app!

Inschrijven voor sportieve en culturele activiteiten
Sinds maandag 2 oktober 18.00 uur is de inschrijving weer geopend. En dat is nu al een groot succes! In de eerste uren kwamen er al 2.000 inschrijvingen binnen, veel meer dan verwacht. Gelukkig zijn er meer dan genoeg activiteiten zodat iedereen die mee wil doen, iets leuks kan kiezen.

Via Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote hoeveelheid sporten en creatieve activiteiten in de regio, zonder meteen lid te hoeven worden. Alle basisschoolkinderen krijgen een exemplaar van het Sjorsboekje. Daarin presenteren de aanbieders (vaak verenigingen) zich en zetten hun activiteit op de kaart. Kinderen kunnen zich op www.sjorssportief.nl het hele schooljaar en voor net zoveel sporten en culturele activiteiten inschrijven als ze willen.

In s-Hertogenbosch zijn gemeente-afdeling S-PORT en Muzerije partners van dit initiatief. Sinds deze zomer hebben zij de handen ineen geslagen waardoor het aanbod van Sjors Sportief en van Sjors Creatief samen in een boekje staan. Het complete overzicht van activiteiten wordt daarmee twee keer per jaar uitgedeeld op alle basisscholen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31050