Datum plaatsing: 04 oktober 2017

Eigentijds licht en geluid hartstikke belangrijk


Eigentijds licht en geluid hartstikke belangrijk


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Samenwerken maakt sterk en flexibel. Dat is het motto van Roel van Creij die met zijn bedrijf DanceLite introk bij collegas in een bedrijfspand aan de Grote Elst in Rosmalen. Zijn bureau en dat van een medewerker staat vol met PCs en andere digitale apparatuur. Vanuit een gangpad heeft hij zicht op een immense magazijnruimte waar stellingen vol staan met apparatuur in alle maten en soorten.

Door Herman van Dinther

Roel (24) zette de eerste stappen op het pad van licht en geluid toen hij met een vriend als DJ het land introk. Daar is mijn fascinatie voor alles dat met deze techniek te maken heeft, begonnen. Ik heb elektrotechniek gestudeerd en nog een specifieke opleiding in Tilburg gedaan waar ik de kneepjes van het vak heb geleerd. Nadat ik een tijdje in loondienst werkte bij een bedrijf in Den Bosch dacht ik, h dat kan ik ook voor mijzelf wel doen. Ik had al enkele goede contacten onder andere met De Pas in Heesch waar ik stage heb gelopen voor mijn opleiding. Dat netwerk heb ik vanaf de start van mijn eigen bedrijf, in april 2012, steeds verder kunnen uitbreiden. Zo ben ik ook in Perron-3 actief waar technicus Tom Otjes regelmatig een beroep op mij doet bij klusjes en extra projecten. Dat is hartstikke mooi werk zeker nu er steeds meer professionele gezelschappen via het Theater aan de Parade in de Theaterzaal neerstrijken.

Stapje voor blijven
De kernactiviteiten van mijn onderneming liggen bij totaalproducties bij evenementen en verzorg ik licht en geluid bij optredens van DJs en bands. Natuurlijk is dat keihard werken, zeker in de weekends. Intussen heb ik een vaste en een part time medewerker en kan ik een beroep doen op een viertal oproepkrachten en een pool aan freelancers.
Kijk, er zijn natuurlijk heel wat bedrijven die dezelfde faciliteiten kunnen bieden als wij. In Nederland zijn er zeventienhonderd ondernemers, groot en klein die op dat gebied actief zijn. Onze kracht is dat we ons onderscheiden met creativiteit en persoonlijke aandacht. Voor iedere vraag moeten wij een oplossing bieden. In feite hebben wij een chique beroep waarmee ik bedoel dat opdrachtgevers niet altijd beseffen dat wij een eerlijke prijs vragen omdat zij de schnabbels van hobbyisten in hun hoofd hebben. Onze meerwaarde moeten wij steeds opnieuw waar maken. Een offerte maken op papier kan iedereen maar om de klant een beeld te geven van wat hij mag verwachten maken wij een 3D presentatie waardoor de opdrachtgever ziet, voelt en hoort wat wij te bieden hebben. Dat is de toekomstige standaard die wij nu al in huis hebben en waarmee we veel concurrenten nu nog aftroeven.

Groter groeien
Samenwerking is voor ons belangrijk om te kunnen voldoen aan de eisen die bij grotere evenementen worden gesteld. We kunnen nu een capaciteit aan van ongeveer vijfduizend bezoekers maar willen doorgroeien naar evenementen die in het Ziggo Dome passen. Financiering is daarbij een grote uitdaging, maar we zijn gedreven. Onze krachtenbundeling met Unlimited Vision Sound en Soundworks past in die visie. We zijn bij hen in het pand getrokken en kunnen heel flexibel gebruik maken van elkaars materiaal en menskracht. Dat levert heel veel rendement en power op. We zijn niet elkaars concurrent omdat we ieder een eigen markt bedienen. Unlimited Vision & Sound richt zich op voornamelijk zakelijke evenementen en het bedrijfsleven, Soundworks werkt vooral met artiesten zoals Jeroen van den Boom en wij doen dus licht en geluid bij producties en optredens. Wij vullen elkaar heel goed aan en delen kennis en ervaring in een wereld die zich dagelijks vernieuwt. De ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn amper bij te benen. Feedback van techneuten met dezelfde passie zoals wij die hebben is enorm belangrijk. Uiteraard houden we ook de vakbladen bij, besteden tijd aan serieuze vertegenwoordigers en bezoeken de vakbeurs in Frankfurt. En we lopen in de praktijk tegen dingen aan waarvoor we zelf of in overleg met de fabrikant oplossingen of aanpassingen bedenken. Wat dat betreft heb ik een grote steun aan mijn rechterhand Bart Stofmeel (19). Hij is helemaal idolaat van dit vak en een kei in het ontwikkelen van lichtplanpresentaties. Al op zijn twaalfde mailde hij naar bedrijven om te hengelen naar een baantje om het vak te leren. Een bedrijf bood hem die kans en Bart werkte zich via het magazijn van lieverlee op tot hij een vaste stek kreeg achter de lichttafel. Zon wilskracht kunnen wij gebruiken.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17088