Datum plaatsing: 05 oktober 2017

Samen musiceren maakt vrolijk


Samen musiceren maakt vrolijk


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Veel mensen houden er tegenwoordig een bucketlist op na. Hou ouder je wordt hoe meer je beseft dat er nog best veel dingen zijn die je nog wilt doen. Zo kom je vaak mensen tegen die hun muziekinstrument, dat zij in het verleden bespeelden, eigenlijk best weer tevoorschijn willen halen. Maar ja, het kwam er steeds niet van. Of je wilt gewoon muziek leren maken, maar hebt de stap nooit gezet.

door Herman van Dinther

In Rosmalen bestaat sinds vijftien jaar het orkest Next Generation, waar veel van de vijfendertig muzikanten de muzikale draad weer hebben opgepakt die zij eerder neerlegden. Studie, gezin, drukke baan, allemaal redenen om te stoppen met musiceren. De meesten vonden die stap jammer om te zetten maar de praktijk noopte hen er toe. Om later het instrument weer ter hand te nemen bleef een ideaal maar de invulling werd vaak uitgesteld. Next Generation, onderdeel van Muziekvereniging St. Cecilia, is een ideale plek om die muziekdroom weer waar te maken en weer te gaan genieten van het samen muziek maken. Of juist eens te beginnen met muziek maken. De samenstelling van het orkest is heel gevarieerd, met mensen van heel verschillende leeftijden en maatschappelijke achtergrond.

Voldoening
Hanneke van Lieshout, voorzitter van het muziekgezelschap: Onze leden komen iedere week op donderdagavond met plezier naar de repetitie die onder leiding staat van de enthousiaste dirigent Paul van Trooyen. Natuurlijk op de eerste plaats om muziek te maken in groepsverband, want dat geeft toch meer voldoening dan thuis in je eentje achter de lessenaar te zitten. Het gezamenlijk instuderen van nummers om deze via concerten op het podium te brengen motiveert en stimuleert om je muzikaal te ontwikkelen. Het is niet zo dat we streven naar het hoogste niveau maar wel toewerken naar het best bereikbare. Wat onze club extra leuk maakt is het onderlinge en sociale contact. Er is aandacht voor elkaar, niet alleen als muzikant maar ook als mens en dat geeft een heel fijn groepsgevoel. Nieuwe leden worden heel snel opgenomen in de groep.

Volop keuze
We repeteren op donderdagavond van kwart voor negen tot kwart over tien in ons eigen clublokaal in Perron-3. Veel leden drinken na de repetitie nog gezellig een glaasje in de foyer en praten nog wat bij.
De muziek die we maken bestaat vooral uit lichte en populaire nummers vaak uit het film- en musicalgenre. De instrumenten die worden bespeeld zijn zowel in hout als in koper maar ook percussie. We kennen geen ledenstop, ook niet per instrumentengroep. Dus wil je je muziekdroom weer oppakken of gewoon eindelijk eens muziek willen maken dan ben je welkom bij Next Generation.
Kijk voor meer informatie op www.stcecilia.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27712