Datum plaatsing: 05 oktober 2017

Breed zwemaanbod bij de Hoefsevonder


Breed zwemaanbod bij de Hoefsevonder


Berlicum (Sint-Michielsgestel): “Kleinschalig, het persoonlijk contact en professioneel” dat zijn voor Margreet en Gerard Tibosch de succesfactoren van hun zwemschool die ze al 25 jaar runnen aan de Hoefsevonder 1 in Berlicum. Met dochter Margit heeft inmiddels heeft ook de volgende generatie haar intrede gedaan.

Door Wiljo van Nuland

Het niet al te grote zwembad heeft voor het hele programma een constante watertemperatuur van 32 graden. Het water wordt gedesinfecteerd door middel van zoutelectrolyse. Daardoor is er geen hinderlijke chloorlucht in het zwembad. Maar ook mensen met huidklachten doen er hun voordeel, omdat de samenstelling van het water minder agressief is. Denk bijvoorbeeld aan de tere babyhuidjes tijdens het baby-peuter-kleuterzwemmen en volwassenen en kinderen met een extreem droge huid, eczeem of longproblemen.

De Hoefsevonder hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarom is onder meer ook fors geinvesteerd in eigen energievoorzieningen.

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar worden opgeleid voor het A-, B- en C-diploma. Dit gebeurt in kleine groepjes met een vaste zwemjuf en volgens de bewezen formule gaat dat snel, maar het plezier in het water voor de kinderen blijft voorop staan. Daarbij zorgt het team van gediplomeerde medewerkers gezamenlijk voor een prettige lesomgeving.

Ook de zwemlessen blijven voortdurend in beweging. De Hoefsevonder volgt de ontwikkelingen op de voet en is onlangs overgestapt op de nieuwe survivalmethode voor A, B en C. Omdat deze methode kwalitatief uitstekend is en daarbij meer opleidingsplezier en zwemmveiliger is door op maatgesneden oefeningen. Bij de Hoefsevonder kan gekozen worden voor 1 of 2x lessen per week.

Volwassenen kunnen terecht voor bijvoorbeeld aquarobics, trimzwemmen en Meer Bewegen voor Ouderen, en hierbij wordt er gewerkt aan de conditie, mobiliteit en spierversterking. Ook heeft de zwemschool al jaren een brede ervaring met diverse vormen van zwemles voor kinderen in het autistische spectrum, ADHD en kinderen met het Downsyndroom. Hier komt de kleinschalige persoonlijk aanpak bijzonder tot haar recht. De kinderen hebben steeds hetzelfde groepje en dezelfde zwemjuf wat bijdraagt aan de concentratie. Deze bijzonder kinderen kunnen met extra aandacht doorstromen naar de reguliere les waarbij voor hen de groep wordt gezocht die het beste bij hen past.

De Hoefsevonder biedt tal van mogelijkheden voor maatwerk. Zo maken inmiddels diverse buitenschoolse opvang gebruik van het zwembad maar is er bijvoorbeeld ook een speciale zwemgroep voor buitenlandse vrouwen waarbij aan alle speciale behoeften kan worden voldaan.

Bent u nieuwsgierig geworden wat de Hoefsevonder voor u kan betekenen, neem dan contact op via tel. 073-5033147 keuzetoets 2 of kijk op de site www.hoefsevondertotaal.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14815