Datum plaatsing: 04 oktober 2017

Badmintonclub Touch ’77 al 40 jaar actief in RosmalenRosmalen ('s Hertogenbosch): Het was in september 1977 dat een achttal buren en vrienden uit de Raadhuisstraat op zaterdagmorgen naar Nuland reden, om in een -inmiddels niet meer bestaande- gymzaal aan de Kloosterstraat te gaan badmintonnen. Door de geringe hoogte van de zaal en bovendien gehinderd door touwen en ringen, klonk regelmatig het woord “touch” als de shuttle van baan veranderde na confrontatie met genoemde hindernissen. De naam BC Touch ’77 was geboren.

door Paul van Tongeren

Na enkele jaren verhuisde de club naar sporthal ‘de Hazelaar’ in Rosmalen en werd het ledenaantal flink uitgebreid naar zo’n 85 leden. Er was zelfs een wachtlijst halverwege de jaren tachtig. Competitie werd gespeeld in de -ook al verdwenen- gymzaal aan de Schoolstraat die eind 1987 vervangen werd door sportzaal ‘de Overlaet’.
Vele jaren werd op zaterdagmorgen in sporthal ‘de Hazelaar’ gespeeld en op woensdagavond in ‘de Overlaet’. Toen het ledenaantal terugliep, werd de sporthal met zeven banen te groot en werd twee keer per week in de kleinere ‘Overlaet’ gespeeld.

450 leden
Circa 450 mensen zijn langere of kortere tijd lid geweest van Touch, vooral mensen uit Rosmalen. Maar spelers kwamen ook (en komen nog steeds) uit Nuland, Berlicum, Den Bosch, Vlijmen. Veel spelers zijn trouw lid van de club en zijn 25 jaar, 35 jaar of zelfs 40 jaar lid. Zij hebben bij hun jubileum een zilveren shuttle of een badmintonner in glas-in-lood ontvangen.
Sinds enkele jaren speelt de club samen met badmintonclub Kloosterborch. Twee kleine clubs maken in goede harmonie gebruik van elkaars speeltijd. Op dinsdagavond en zaterdagmorgen wordt er fanatiek recreatief gespeeld.

Jubileumclubblad
Op zaterdag 23 september vierde de club zijn verjaardag op de speelochtend. Die dag verscheen voor de leden een speciaal jubileumnummer van het clubblad: 40 jaar Touch in woord en beeld. Oud-leden worden verwezen naar de website, www.touch77.nl waar het jubileumnummer voor allen te zien is.

Lid worden
Onlangs is het nieuwe seizoen begonnen. Nog steeds bestaat de mogelijkheid om lid te worden en geďnteresseerden worden van harte uitgenodigd om op zaterdagmorgen of dinsdagavond te komen kijken of mee te spelen. Voor informatie: BC Touch ’77: Ben Vugs, benvugs@home.nl of telefoon 073-5215233 BC Kloosterborch: Philibert Chavanu, phchavanu@home.nl, telefoon 073-5211621

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15129