Datum plaatsing: 06 oktober 2017

Keuzestress door maatschappelijke stagemarkt


Keuzestress door maatschappelijke stagemarkt


Regio (Meierijstad): Jaarlijkse maatschappelijke stagemarkt biedt platform voor scholieren en organisaties

Op maandag 9 oktober 2017 van 15.00 tot 17.30 is de hal van het gemeentehuis van Oss gevuld met kraampjes. Een scala van non-profitorganisaties die maatschappelijke stages aanbieden presenteert zich hier aan middelbare scholieren, die dit schooljaar hun maatschappelijke stage gaan doen. De organisatie is in handen van MaS4jou.
Middelbare scholieren ťn hun ouders zijn van harte welkom op de markt. Ze kunnen er rondkijken, een praatje maken met stagebieders, uitleg krijgen over de vacaturebank www.mas4jou.nl en zich zo vrijblijvend oriŽnteren op hun aankomende maatschappelijke stage. Het stageaanbod op de markt is heel divers. Het varieert van ontbijten met dementerende ouderen, EHBO-training, appels plukken, meehelpen met sporttrainingen en culturele evenementen tot dieren verzorgen. Een scholiere verzuchtte vorig jaar: ďEr is zo veel leuks. Ik kan gewoon niet kiezen!Ē
De entree is uiteraard gratis. Organisaties die zich nog niet hebben aangemeld voor de markt, of die niet op de markt willen staan, maar wel maatschappelijke stagairs kunnen gebruiken voor hun activiteiten, kunnen een mail sturen naar: mas4jou@ons-welzijn.nl.
MaS4jou is door de gemeente Oss aangewezen als coŲrdinator van maatschappelijke stages. De gemeente vindt dat middelbare scholieren minimaal 20 uur per jaar moeten besteden aan de belangeloze inzet voor een ander. De organisaties op de markt weten dat de maatschappelijke stagiairs van nu de vrijwilligers van de toekomst zijn. Menig scholier houdt na afloop van de stage een warm hart voor de organisatie en beseft het belang van vrijwilligerswerk. Dit zorgt voor de broodnodige verjonging van het vrijwilligersbestand.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30835